AC Milan efsanesi Shevchenko antrenör oldu

Ukrayna futbol tarihinin en önemli yıldızlarından Andriy Shevchenko, ülkesinin milli takımında yardımcı antrenör olarak görev yapacak.

Ukrayna futbolunun sembol isimlerinden Andriy Shevchenko'nun, ülkesinin milli takımında yardımcı antrenör olarak görev alacağı açıklandı. Milli takımla çıktığı 111 maçta 48 kez fileleri havalandıran 39 yaşındaki isim, Ukrayna Milli Takımı'nda teknik direktör Mykhaylo Fomenko'nun yardımcılığını yapacak.

2012'de kapıdan döndü

Kariyeri boyunca Dinamo Kiev, Milan, Chelsea gibi kulüplerde top koşturan ve 2004 yılında Altın Top ödülüne layık görülen Shevchenko'nun, 2012 yılında aktif futbol yaşantısını sonlandırdıktan sonra milli takım teknik direktörlüğüne getirilmesi konuşulmuş ancak kendisinin gerekli antrenörlük belgelerine sahip olmaması üzerine bu durum gerçekleşmemişti.

"Tecrübelerimi paylaşmak istiyorum"

Geçtiğimiz yılın mart ayında UEFA Pro Lisans Programı'nı tamamlayan Ukrayna'nın yıldız ismi, düzenlediği basın toplantısında, gittiği kursların kendi futbol görüşünü oturtması adına oldukça yardımcı olduğunu belirtti.

Daha önce birlikte çalıştığı teknik direktörlerin de hakkını teslim eden Shevchenko, "Valery Lobanovski, Carlo Ancelotti, Jose Mourinho gibi çok önemli teknik direktörlerle çalıştım. Edindiğim tecrübeler ve aldığım eğitimlerin geleceğime büyük katkılar sağlayacağını umuyorum" dedi.

Ukrayna, Euro 2016'da Almanya, Polonya ve Kuzey İrlanda'yla birlikte C grubunda yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Türkiye'nin EURO 2016'daki rakipleri belli oldu, İşte Fransa'daki rakiplerimiz

Spor Haberleri