Abdullah Gül'den Sultanahmet açıklaması

Sultanahmet'te meydana gelen ve 10 kişinin öldüğü patlamayı değerlendiren 11. Cumhurbaşkanı Gül, böyle günlerde herkesin teröre karşı tavizsiz, çok sağlam bir duruş ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Bazı programlara katılmak üzere Kayseri'ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Havalimanı'nda İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Patlamayı uçakta üzüntüyle öğrendiğini belirten Gül, şöyle konuştu:

"Herkes teröre karşı tavizsiz olmalı"

"Hayatını kaybedenlere ve bütün milletimize başsağlığı dilerim. Terörü, bu işi yapanları şiddetle lanetliyorum. Eminim ki hükümetimiz, devletimiz faillerini en yakın zamanda ortaya çıkartacaktır. Böyle günlerde herkesin teröre karşı tavizsiz, çok sağlam bir duruş ortaya koyması, bütün devletin güvenlik birimlerine çok yakın destek vermesi gerekir.

Herhangi bir zafiyet göstermemek gerekir. Maalesef dünyanın her tarafında bu acılar tadılıyor. Türkiye olarak hepimiz sağlam durmalıyız. Hükümete, devlete bu konularda her türlü desteği verip vatandaşlarımız onların söylediği istikamette hareket etmeliler. Tekrar hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. İnşallah bu sayılar artmaz, yaralılara da acil şifalar diliyorum."

Gül, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İstanbul Valiliği: Sultanahmet patlamasında 10 ölü, 15 yaralı var
Sultanahmet saldırısında patlama anı

Güncel Haberleri