ABD'nin hava saldırısında 30 Irak askeri öldü

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak'ın Felluce kentine düzenlediği hava saldırısında en az 30 Irak askerinin öldüğü bildirildi. Pentagon ise operasyonu yalanladı.

[Karar]

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri tarafından Irak'ın Felluce kentindeki el-Naimiye kasabasına düzenlenen hava saldırısında Irak ordusu vuruldu.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hekim el-Zamili, saldırıda ilk belirlemelere göre 30 askerin öldüğünü, 20'sinin ise yaralandığını açıkladı. 

"IŞİD'e karşı en başarılı birlikti"

Sputnik'in haberine göre vurulan 55'inci Tugay'ın IŞİDe karşı büyük başarılar elde ettiğini söyleyen el-Zamili, Başbakan İbadi'nin olayın soruşturulması için talimat verdiğini belirtti.  

Pentagon yalanladı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada ise Amerikan uçaklarının bölgede bir operasyon düzenlemediği belirtilerek Irak'ın açıklaması yalanlandı.

Geçtiğimiz haftalarda Suriye'nin Deyrizor kentinde IŞİD'le savaşan Esad güçleri hava saldırısıyla vurulmuş, ABD öncülüğündeki koalisyon saldırının Rus uçakları tarafından yapıldığını iddia ederken, Rusya ve Esad ise ABD'yi suçlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

"IŞİD, Irak'taki topraklarının yüzde 40'ını kaybetti"
ABD uçakları ilk kez Esad rejimini vurdu: 4 ölü

Dünya Haberleri