AB'den Sultanahmet saldırısı sonrası dayanışma mesajı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Sultanahmet'teki terör saldırısına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, ortak açıklamalarında Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen terör saldırısını kınayarak, Türkiye ile dayanışma mesajı verdi.

Açıklamada, Türkiye'nin bir kez daha terör saldırısına hedef olduğu kaydedildi.

Terörle mücadelede çabalar hızlandırılmalı

Ölenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifa dilenen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"AB ve Türkiye, terörün her türlüsüne karşı birlikte duruyor. 29 Kasım 2015'te yapılan AB-Türkiye Zirvesi'nde terörle mücadele, bir öncelik olarak kabul edildi. Bu çerçevede çabalarımızı, insan hakları ve insani yasalar dahil uluslararası yasalar altındaki yükümlülüklerimize tam bir saygı temelinde hızlandırmalıyız."

İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki terör saldırısında ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

BRÜKSEL/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

NATO'dan Sultanahmet saldırısına kınama
İngiltere'den 'Sultanahmet saldırısı' açıklaması
Almanya'dan İstanbul'daki vatandaşlarına Sultanahmet uyarısı

Güncel Haberleri