ABD'den YPG'ye 'Türkiye' kınaması

ABD, Suriye'nin kuzeyinde her türlü siyasi ve askeri desteği verdiği PYD'nin silahlı kanadı YPG'yi, Türkiye'ye yönelik saldırı çağrısında bulunması nedeniyle kınadı.

[Karar]

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG tarafından yapılan "Türkiye'ye karşı savaşma" çağrılarını kınadı.

Kirby, yaptığı açıklamada sosyal medyada Türkiye'ye saldırı çağrısı yapılan videoların rahatsız edici olduğunu belirterek "Bu videoları şiddetle kınıyoruz. YPG, Türkiye ile ortak düşmanı olan IŞİD'i hedef almalıdır" diye konuştu.

Videoyla Türkiye'de eylem çağrısı

YPG, geçtiğimiz hafta İngilizce, İspanyolca ve Fransızca olarak yayınladığı videoda Türkiye'yi Kürt topraklarını işgal altında tutmakla suçlamış ve militanlara Türkiye'de eylem yapma çağrısında bulunmuştu.

PYD ve YPG, hem ABD'den hem de Rusya'dan askeri ve siyasi destek alıyor. Örgütün Cenevre'deki Suriye görüşmelerine davet edilmesi Türkiye'nin baskıları nedeniyle engellenmiş, ancak ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye Özel Temsilcisi Brett McGurk, Kobani'ye giderek PYD'lilerle görüşmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Devlet Bahçeli: Eskisine göre daha zindeyim
ABD, Cenevre'ye davet edilmeyen PYD ile Suriye'de görüştü

Dünya Haberleri