ABD ve Rusya'dan 'Suriye'de ateşkes' görüşmesi

ABD'li ve Rus yetkililerin, İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriye'deki ateşkesi görüşmek üzere bir araya geleceği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Rus ve ABD'li askeri yetkililerin Suriye'de ateşkesi konuşmak için bu hafta bir araya gelmesinin planlandığını söyledi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre İnterfax haber ajansına konuşan Gatilov, "Suriye'de düşmanca davranışların sonlandırılması için oluşturulan grubun cuma günü toplanması planlanıyor. Toplantıya Rusya ve ABD'nin askeri temsilcilerinin yanı sıra Uluslararası Suriye Destek Grubu'nda yer alan bazı kilit ülkelerinde katılması bekleniyor" dedi. Çalışma grubunun toplantılarını İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirmesi bekleniyor.

Anlaşmadan sonra çalışma grubu oluşturuldu

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, uluslararası güçlerin Suriye'de ateşkes üzerinde anlaşmaya varması ardından Rusya ve ABD'nin ateşkesle ilgili bir çalışma grubu oluşturduğunu ve bu grupta diplomat ve askeri yetkililerin yer aldığını söylemişti.

Diğer taraftan Gatilov bir soru karşısında da, Suriye'de Şam ve BM Güvenlik Konseyi'nin onayı olmadan uçuşa yasak bölge oluşturulamayacağını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kerry: Suriye'de ateşkes konusunda Rusya ile anlaştık | Suriye son dakika
Esad kendini 'Suriye'yi kurtaran adam' ilan etti
ABD: Ateşkes ihlali durumuna "gerekirse cevap vereceğiz"

Dünya Haberleri