ABD uçakları ilk kez Esad rejimini vurdu: 4 ölü

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, Esad rejimine ait bir kampa düzenlediği hava saldırısında 4 askerin öldüğü bildirildi. Öte yandan koalisyon uçaklarının düzenlediği bir başka saldırıda bir kadın ile iki çocuğu hayatını kaybetti.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri, ilk kez bir hava operasyonda Esad rejimini hedef aldı. Koalisyon uçaklarının, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kentinde rejime ait bir askeri kampa hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

AFP'nin Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına dayandırdığı habere göre, saldırıda dört rejim askeri öldü, 13'ü ise yaralandı.

Büyük bölümü IŞİD kontrolünde olan Deyrizor'da, Suriye ordusunun denetimindeki bölge bir yıldan uzun süredir IŞİD kuşatması altında bulunuyor.


Bölge IŞİD kuşatması altında.

Rejim saldırıyı doğruladı

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, koalisyon uçaklarının Deyrizor'daki Suriye ordusu noktalarına dokuz füze attığını, saldırıda ölen ve yaralanan askerlerin yanısıra üç zırlı araç, dört askeri araç ve bir silah ve mühimmat deposunun vurulduğunu açıkladı.

Bakanlık, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi'ne saldırıyı kınayan bir yazı gönderildiğini bildirdi.

Bir kadın ile iki çocuğu öldü

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, koalisyon uçakları tarafından dün gece saatlerinde Deyrizor'a düzenlenen bir başka hava saldırısında bir kadın ile iki çocuğunun hayatını kaybettiğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD'nin hava saldırısında 30 Irak askeri öldü
Esad'ın üssünü Rusya mı vurdu, ABD mi?
Rusya: Türk askerinin Irak'ta olması kabul edilemez

Dünya Haberleri