ABD: Türkiye'nin demokrasisi rahatsız edici düşünceleri kucaklayacak kadar güçlüdür

ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby günlük basın toplantısının başında 'akademisyen gözaltıları'na değindi. Türkiye'nin demokrasisinin rahatsız edici düşünceleri kucaklayacak kadar güçlü olduğunu belirten Kirby, akademisyen gözaltıları için "Rahatsız edici bir trend" nitelemesi yaptı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın toplantısında Türkiyedeki akedemisyen gözaltılarına değindi. 

Rahatsız edici bir trend

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John  Kirby,  günlük olağan basın toplantısında Türkiye'de Güneydoğu'daki çatışmalarla ilgili bildiri yayınlayan akademisyenlere yönelik soruşturmayı eleştirdi. Kirby, "Türkiye'nin akademisyenleri gözaltına almasi rahatsız edici bir trendin parçası.

'Meşru siyasi söylem' iddiası

Yargı ve güvenlik güçleri meşru siyasi söylemlere karşı caydırıcı bir güç olarak kullanılıyor. Bugün Büyükelçimiz Bass’ın da açıklamasında belirttiği gibi şiddetle ilgili kaygı belirtmek terörizmi desteklemekle eş değildir" dedi. 

"Rahatsız edici düşünceleri kucaklayacak kadar güçlüdür"

Kirby, "Hükümetin eleştirilmesi de vatan hainliği anlamına gelmez.  Türkiye'nin demokrasisi rahatsız edici düşünceleri kucaklayacak kadar güçlüdür." diye devam etti. 

"Uluslararası demokrasi değerleri"

"Türkiye ortak, NATO müttefiki ve dost bir ülke" ifadelerini kullanan Dışişleri Sözcüsü, "Türk yetkilileri uluslararası demokrasi değerlerine uygun davranmaya çağırıyoruz" dedi.

"Yüksek sesle konuşmaya devam edeceğiz"

Kirby, bu tür eleştirel açıklamalarla ABD’nin Türkiye’nin iç politikasına müdahale ettiği yorumları için ise “Biz yüksek sesle konuşma sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz ve böyle yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Akademisyenlerden 4 maddelik yeni provakatif bildiri
ABD Büyükelçisi Bass'dan akademisyen açıklaması

Güncel Haberleri