ABD savaş uçakları Nusret Cephesi konvoyunu vurdu

Suriye'de IŞİD'e karşı kurulan koalisyon nedeniyle faaliyet gösteren ABD savaş uçakları, bir kez daha Esad rejimine karşı savaşan Nusret Cephesi'ni hedef aldı.

Suriye’deki IŞİD mevzilerine yönelik operasyon düzenleyen ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, ülkenin kuzeyindeki İdlib kenti kırsalında, içinde Esad rejimine karşı savaşan en önemli grupların başında gelen Nusret Cephesi yöneticilerinin bulunduğu bir aracı vurduğu, araçtakilerin tümünün hayatını kaybettiği bildirildi.


Nusret Cephesi konvoyunda bulunan araç, ABD saldırısının ardından hurdaya döndü.

 

Hamavi patlayıcı uzmanıydı

Suriye'de meydana gelen olayla ilgili olarak yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İdlib'in kuzeyindeki Sermeda ilçesinde seyir halindeki aracın hedef alındığı saldırıda, araç içinde bulunan patlayıcı uzmanını Nusret Cephesi komutanı Ebu İslam el-Hamavi'nin yanı sıra diğer örgüt mensupları yaşamını yitirdi. Suriye'de Esad zulmü altında yaşam mücadelesi veren halkının büyük bir bölümünün destek verdiği Nusret Cephesi, daha önce de ABD saldırılarının hedefi olmuştu.

Henüz açıklama yapılmadı

Bölgedeki aktivistler tarafından internetteki sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan ve koalisyon güçlerinin vurduğu araca ait olduğu iddia edilen görüntülerde, yanan bir araç ve Nusret Cephesi direnişçilerine ait oldukları ileri sürülen etrafa dağılmış bazı cesetler görülüyor. Koalisyon güçleri veya Nusret Cephesi tarafından olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Amaç IŞİD'i vurmak mı?

IŞİD bahanesiyle kurulan ABD öncülüğündeki 'çekirdek koalisyon', bombalama faaliyetine başladığı ilk günlerden itibaren IŞİD'in dışında hatta IŞİD'e karşı savaşn bir çok kişi ve grubu vurdu. Irak'ta 'yanlışlıkla' Irak Ordusu ve Peşmerge'yi vuran koalisyon uçakları, Suriye'de de IŞİD ve Esad rejimine karşı savaşan bir çok grubun kamp ve konvoylarını hedef aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Nusret Cephesi, esir askerleri aileleriyle görüştürdü
Yoğun çatışmaların yaşadığı Zebadani'nin önemi artıyor
Esad güçleri fark edilen tüneli bombaladı

Dünya Haberleri