ABD Nusra Cephesi'ni vurdu, 15 kişi öldü

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Halep'te Nusra Cephesi'ne ait karargahlara düzenlediği hava saldırısında 15 kişinin öldüğü bildirildi.

Halep Sivil Savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Halep'in batısında yer alan Tevame köyündeki iki Nusra Cephesi karargahını hedef aldı. Saldırıda 15 Nusra mensubunun yaşamını yitirdiğini belirten yetkililer, yıkılan karargahların enkazı altında kalan çok sayıda aracın kullanılmaz hale geldiğini kaydetti.

İdlip'te de saldırıldı

İdlib bölgesindeki yerel aktivistler de koalisyon güçlerinin İdlib'in Kansafra köyündeki Nusra Cephesi karargahlarına saldırdığını, Nusra mensuplarının güvenlik nedeniyle kimsenin bölgeye yaklaşmasına izin vermediğini aktardı. Ölen 15 kişi içinde Türk vatandaşların da olduğu iddia edildi.

ABD kime operasyon yapıyor?

ABD öncülüğünde IŞİD'i vurmak bahanesiyle kurularak, Irak ve Suriye'de yüzlerce hava saldırısı düzenleyen çekirdek koalisyon, IŞİD'in yanısıra bölge ülkelerde bir çok 'hatalı' operasyona imza attı. Irak ve Suriye'de IŞİD operasyonları sırasında, Nusra, Ahrar gibi Esad'a karşı savaşan muhalif grupların yanısıra, Peşmerge, Irak Ordusu ve onlarca sivil ABD hava saldırıları sonucu hayatını kaybetti.

HALEP/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Nusret Cephesi, esir askerleri aileleriyle görüştürdü

Dünya Haberleri