ABD, İncirlik'teki 12 F-15'i İngiltere'ye geri çekiyor

ABD, geçen ay İncirlik Hava Üssü'ne gönderdiği 12 F-15 savaş uçağını Türkiye'den İngiltere'ye çekiyor. Uçaklar İngiltere'deki 48'inci "Fighter Wing" Üssü'nden Türkiye'ye kaydırılmıştı.

ABD, geçen ay İncirlik Hava Üssü'ne gönderdiği 12 F-15 savaş uçağını Türkiye'den İngiltere'ye çekiyor. Wall Street Journal'in haberine göre, askeri yetkililer, F-15'lerin her zaman kısa süreyle konuşlandırıldığını belirtti.

ABD'nin Türkiye'nin egemenliği ve bölgenin kolektif güvenliğine sarsılmaz desteğinin göstergesi olan 6 adet F-15C tipi savaş uçağı İncirlik Üssü'ne göndermişti. 

48'inci "Fighter Wing" Üssü'nden gönderilmişti

Söz konusu uçakların İngiltere'deki 48'inci "Fighter Wing" Üssü'nden gönderildiği ve Türk hava sahasında muharip hava devriyesi görevi yapacakları kaydedilmişti, "ABD ve Türkiye, NATO müttefikleri olarak bölgenin barış ve istikrarı için sorumluluk paylaşımında bulunuyor" ifadesi kullanılmıştı. 

Savunma Bakanlığı'ndan yetkililer ise Türkiye'ye yeni savaş uçaklarının gönderileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD, İncirlik'e 6 adet F-15E gönderdi
ABD İncirlik Üssü'ne A-10 ve F 15 uçakları konuşlandıracak

Dünya Haberleri