ABD: Hastaneye Afgan hükümetinin isteği üzerine hava saldırısı yaptık

Afganistandaki Amerikan güçlerinin şefi General John F. Campbell, cumartesi günü bir hastaneye yapılan ve 22 kişinin ölmesine neden olan hava saldırısının Afganistan hükümetinin talebi üzerine gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Afganistan'daki ABD ve koalisyon güçlerinin en üst düzeydeki komutanı General John F. Campbell, geçtiğimiz günlerde Kunduz şehrindeki bir hastaneye düzenlenen ve 22 kişinin öldüğü hava saldırısının Kabil hükümetinin isteği üzerine yapıldığını iddia etti.

AP'de yer alan habere göre Pentagon'da bir konuşma yapan Campbell, daha önce ABD'li yetkililer tarafından"saldırının ateş altındaki Amerikan güçlerini savunma amacıyla yapıldığı" şeklindeki açıklamanın yanlış olduğunu ifade etti. Campbell, saldırının Kabil hükümetinin talebi üzerine yapıldığını söyledi. Campbell, olay hakkında başka ayrıntı vermedi.

Cumartesi günü gerçekleşen katliamda, Sınır Tanımayan Doktorlar'ın (MSF) hastanesine yapılan hava saldırısı ve sonrasında çıkan yangında 22 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı. MSF, hastanenin koordinatlarının ABD'ye bildirilmesinden sonraki yarım saat boyunca bombalamaların devam ettiğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz hafta Taliban'ın kontrolüne geçen Kunduz şehrinde, ABD ve NATO'nun hava desteği verdiği Kabil hükümetiyle Taliban güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD, Afganistan'da hastaneyi bilerek bombaladı

Dünya Haberleri