ABD Büyükelçiliği: Türkiye'nin IŞİD'le petrol kaçakçılığı yaptığı iddialarını reddediyoruz

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'nin IŞİD'le ortak petrol kaçakçılığı yaptığı iddialarını reddetti. İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Türkiye'nin "uzun süredir para karşılığında IŞİD petrolünden faydalandığını" iddia etmişti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye'nin IŞİD'in petrol kaçakçılığına ortak olduğu iddialarına ilişkin bir açıklama yayımladı. Büyükelçilik'in Twitter hesabı üzerinden yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türk hükümetinin IŞİD ile petrol kaçakçılığı ortaklığında olduğuna dair açıklamaları reddediyoruz. Böyle bir suçlamayı destekleyecek hiçbir kanıt görmeik. Hatta, Türklerin ve diğer IŞİd karşıtı koalisyon üyesi ülkelerin, IŞİD'in petrol çıkarma ve taşıma altyapısını hedef alan çabaları sayesinde, örgütün petrol kaçakçılığı zaman içerisinde azalmıştır. Türkiye, Suriye'ye olan sınırının güvenliğini geliştirmek için ABD ve diğer Uluslar arası ortakları ile beraber çalışarak adımlar atmaya devam etmektedir."

İddiaların sahibi İsrail ve Rusya

Geçtiğimiz günlerde İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Türkiye'nin IŞİD'le beraber petrol kaçakçılığı yaptığını ve IŞİD'i desteklediğini iddia etmişti. Yalon, Bildiğiniz gibi IŞİD uzun zamandır petrol karşılığında Türk parasından faydalanıyor. Umarım bu yakın zamanda sona erer" demişti

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Mark Toner, İsrailli Bakan'ın iddialarına katılmadıklarını söylemişti.

Rusya da geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaşanan uçak krizinden sonra Türkiye'nin IŞİD petrolünü kendi topraklarından taşıdığına ait olduğunu öne sürdüğü uydu görüntüleri yayınlamış, daha sonra görüntülerin Kuzey Irak petrolünü taşıyan kamyonlara ait olduğu ortaya çıkmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Dışişleri yeni yerleşim yerlerine izin veren İsrail'i kınadı
Toner: Anladığımız kadarıyla PYD toplantıya katılmayacak

Güncel Haberleri