ABD Başkanı Trump'tan Kuzey Kore'nin nükleer denemesiyle ilgili sert açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin depreme sebep olan hidrojen bombası denemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, "Kuzey Kore'nin sözleri ve eylemleri çok düşmanca ve tehlikeli olmaya devam ediyor. Çin için de büyük bir tehlike ve sıkıntı kaynağı olan haydut bir devlet. Kuzey Kore tek bir şeyden anlar!" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin nükleer denemesiyle ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Trump attığı tweette, "Kuzey Kore, büyük bir nükleer deneme gerçekleştirdi. Sözleri ve eylemleri ABD için çok tehlikeli ve düşmanca olmaya devam ediyor. Çin için de büyük bir tehlike ve utanç kaynağı olan haydut bir devlet. Güney Kore, söylediğim gibi, Kuzey Kore'ye taviz vermenin işe yaramayacağını anlıyor. Onlar tek bir şeyden anlar" ifadelerini kullandı.

DEPREM ETKİSİ YARATTI

Kuzey Kore'nin nükleer füze denemelerini yaptığı bölgede, 10 km derinlikte meydana gelen depremin doğal yollardan olmadığı, insan etkisiyle olduğu belirtiliyor. Deprem Kuzey Kore'nin kuzeyindeki Çin'den, güneyindeki Güney Kore'nin başkenti Seul'e geniş bir alanda 5 ile 10 saniye arasında bir sarsıntı olarak hissedildi. Ana depremden 8 dakika sonra 4.6 büyüklüğünde bir de artçı sarsıntı kaydedildi. Depremden saatler önce Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, yeni bir hidrojen bombasıyla görüntülenmişti. Aynı saatlerde aynı bölgede Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze denemesi yapması bekleniyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kuzey Kore'ye bir tepki de Fransa'dan
AB ve NATO'dan Kuzey Kore'nin nükleer denemesiyle ilgili açıklama
Çin'den Kuzey Kore'ye kınama

Dünya Haberleri