AB heyeti Türkiye'ye geliyor

AB-Türkiye arasındaki ilişkilerin yeniden hız kazanmasının ardından AB heyeti, Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak.

AB'den yapılan açıklamaya göre, heyette AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides olacak.

Stylianides, Türkiye'de sığınmacılara dönük AB projelerini ziyaret etmek için hafta sonu, Mogherini ve Hahn ise gelecek hafta yola çıkacak.

Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle görüşecekler

Ziyarette, Mogherini ve Hahn Türk yetkililerle görüştükten sonra, 4 büyük siyasi parti ve sivil toplum yöneticileri ile bir araya gelecek. Daha sonra ise Mogherini ve Stylianides, Güneydoğu'yu ziyaret ederek, "bölgede birlikte yaşayan birçok etnik ve dini toplumun temsilcileri" ile görüşecek.

AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, günlük basın toplantısında ziyaretin Türkiye'yle üst düzey siyasi diyalog kurma çabasının bir parçası olduğunu ve sığınmacı krizinin çözümü açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

BRÜKSEL/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

AB Komisyonu Başkanı'ndan Türkiye ile 'acil zirve' girişimi

Dünya Haberleri