A Milli Futbol Takımı, büyük turnuvaların ilk maçlarında istediğini alamıyor

Türkiye A Milli Futbol Takımı, büyük turnuvalardaki 6 başlangıç maçında da galibiyet elde edemedi. Milli Takım ilk maçlarda 2002 Dünya Kupası'nda Brezilya'ya 2-1, EURO 2008'de de Portekiz'e 2-0 kaybetmişti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, büyük turnuvalara iyi başlayamıyor. Ay-yıldızlı ekip 6 büyük turnuvanın 6’sında da galibiyet yüzü göremedi. A Milli Futbol takımı Euro 2016 ile birlikte 6.kez büyük turnuvada yer alıyor. 2003 Konfederasyon kupası hariç A Milli Takım, iki kez Dünya Kupasında ve dört kez Avrupa Futbol Şampiyonasında mücadele etti.

ÜÇ TANESİNDE GRUPTAN ÇIKTIK

A Milli Takım, bu altı turnuvaya da yenilgi ile başladı. Euro 2016’da ilk grup maçında Hırvatistan’a 1-0 kaybeden A Milli Takım, 1954 Dünya Kupasında ilk maçını B.Almanya karşısında 4-1 ve Euro 96’da ilk maçını Hırvatistan karşısında 1-0 kaybetmişti. Euro 2000’de ilk maçında İtalya karşısında 2-1 kaybeden A Milli Takım, 2002 Dünya Kupasında ilk maçında Brezilya karşısında 2-1 ve Euro 2008’de ilk maçında Portekiz karşısında 2-0 mağlup oldu. İlginçtir ilk maçlarını puansız bitiren A Milli takım sözü geçen altı turnuvanın son üç tanesinde (Euro 2016 hariç) grup aşamasını geçmeyi başarmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fatih Terim: Burada pardon yok

Spor Haberleri