8 yıldır Devler Ligi'nde yer alamayan Fenerbahçe rakiplerinin yüzünü güldürdü

Devler Ligi’ne 1 kez daha ön elemede havlu atan ve grup hasretinin 8 yıla çıkmasına engel olamayan Sarı-Lacivertli takım, bu süreçte 4 kez ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray’ı, bir kez de Bursaspor’u zengin etti. Ön eleme ya da Play-Off’taki vedalarda sadece ayak bastı parasından oluşan kayıp 49.8 milyon euroya ulaştı.

[Karar]

SELİM YILDIRIM

Şampiyonlar Ligi’ndeki ön eleme talihsizliğine bu sezon da son veremeyen Fenerbahçe, hayal kırıklığının yanı sıra büyük maddi kayıp yaşadı. İstanbul’da 2-1 yendiği Monaco’ya deplasmanda 3-1 mağlup olarak geçen sezon olduğu gibi Devler Ligi’ne 3. ön eleme turunda veda eden Sarı-Lacivertli takım, Play-Off ya da ön elemelerde yaşadığı yıkımlar nedeniyle sadece ayak bastı parasından 49.8 milyon euro kaybetti.

8 YILDIR KAYIP

Devler Arenası’nda gruplarda son olarak 2008-09 sezonunda boy gösteren Kanarya, sonraki 8 yılda şike soruşturması nedeniyle 2 sezon Avrupa’ya gidemezken, 1 kez de Avrupa Ligi’nde mücadele etti. 5 kez Şampiyonlar Ligi’nde gruplara adım atma şansı yakalayan Fenerbahçe, tamamında ön eleme ya da Play-Off turunda havlu attı.

RAKİPLERİNİ SEVİNDİRDİ

2009-10 sezonunda Avrupa Ligi’ne katılan Sarı-Lacivertli takım, 2010-11’de Devler Ligi 3. ön eleme turunda Young Boys (İsviçre) ile eşleşti. Deplasmanda 2-2 berabere kaldığı rakibine İstanbul’da 1-0 mağlup olan Kanarya, elenmekten kurtulamadı ve o dönem 8.6 milyon euro olan katılım payını Bursaspor’a kaptırdı. 2011-12’de Avrupa’ya açılamayan Kanarya, 2012-13’te Devler Ligi Play-Off turunda Spartak Moskova’nın rakibi oldu.

EN ÇOK SEVİNEN GALATASARAY OLDU

Deplasmanda 2-1 kaybeden Sarı-Lacivertliler, İstanbul’daki 1-1’lik skorla elenen taraf oldu ve 8.6 milyon euroluk ayak bastı parası ezeli rakibi Galatasaray’ın kasasına gitti. 2013-14’te Play-Off turunda Arsenal (İngiltere) ile eşleşen Fenerbahçe, İstanbul’da 3-0, Londra’da ise 2-0 kaybetti ve 8.6 milyon euro katılım payını bir kez daha Cimbom’a ikram etti.

ZAMLI ÜCRET CİMBOM'A!

2014-15’te Avrupa’ya açılamayan Kanarya, 2015-16’da 3. ön eleme turunda eski dost Mircea Lucescu’nun eski takımı Shakhtar Donetsk ile eşleşti. İstanbul’daki maç 0-0 sona erdi ancak Ukrayna’daki rövanşı 3-0 kaybeden Sarı-Lacivertli takım, hüsran zincirine yeni bir halka ekleyerek 12 milyon euroya yükselen Devler Ligi ayak bastı parasını bir kez daha ezeli rakibi Galatasaray’ın kasasına gönderdi.

Son olarak 2-1’in rövanşında Monaco’ya 3-1 yenilerek taraftarını hayal kırıklığına uğratan Fenerbahçe, bu kez de bir başka ezeli rakibi Beşiktaş’a 12 milyon euroluk bir çek hediye etmiş oldu.

1.5 MİLYON YERİNE 360 BİN

Avrupa’daki serüvenine geçen sezon olduğu gibi Avrupa Ligi Play-Off turundan devam edecek Fenerbahçe, yeni yolculuğunda galibiyete 1.5 milyon euro yerine 360 bin euro, beraberliğe de 500 bin euro yerine 120 bin euro alacak.

Gruplara kalması halinde kasasına 12 milyon euro yerine 2.4 milyon euro koyacak Sarı-Lacivertliler, gruptan lider olarak çıkması durumunda 500 bin euro, ikinci olarak turlaması halinde ise 250 bin euro daha kazanacak. Oysa Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam edip gruptan çıktığı takdirde elde edeceği ekstra gelir 5.5 milyon euro olacaktı.

MONACO RÜZGARIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRDİ

Fransa’nın önemli gazetelerinden Le Figaro, Monaco’nun Fenerbahçe’yi Devler Ligi’nin dışına itmesini “Monaco rüzgarın yönünü değiştirmeyi başardı” başlığı ile duyurdu. Monaco’nun ilk maçtaki yenilgiden gerekli dersleri çıkardığını ve rövanşa çok iyi hazırlandığını aktaran gazete, Germain ve Falcao’nun performansını öne çıkardı. Maçın adamı olarak Germain’i gösteren Le Figaro, Falcao’nun sakatlığını ise Play-Off turu için büyük bir handikap olarak değerlendirdi.

BORSADA HİSSELER DEĞER KAYBETTİ

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesi kulübün hisselerini de olumsuz etkiledi. Dün güne satış ağırlıklı bir başlangıç yapan Fenerbahçe hisseleri, 2.7 düşüşle 35.46 TL’den açıldı, saat 10.00 civarında ise 35.80’den alıcı buldu. Sarı-Lacivertlilerin elenmesiyle UEFA’dan alacağı “ayak bastı” parası katlanan Beşiktaş’ın hisseleri ise güne yüzde 2 artışla başladı. Galatasaray ve Trabzonspor hisseleri güne yatay bir seyir ile ‘merhaba’ dedi.

KURALAR ÇEKİLİYOR

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde Play-Off turu eşleşmeleri bugün İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimiyle belirlenecek. Şampiyonlar Ligi kura çekimi saat 13.00’te, Fenerbahçe’nin (seri başı) rakibinin de belli olacağı Avrupa Ligi kura çekimi ise saat 14.00’te başlayacak.

PEREIRA'YA İSTİFA ÇAĞRISI

Fenerbahçe’nin Monaco’ya yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesi sonrası, Sarı-Lacivertli takımın hocası Vitor Pereira’ya taraftarlardan çok sert eleştiriler geldi. Oynattığı futbolu ve yaptığı açıklamalara sert bir şekilde tepki gösteren taraftarlar, deneyimli futbol adamını istifaya çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Beşiktaş'ın yeni transferi Adriano turp gibi
Devler Ligi'nde büyük heyecan başlıyor
Fenerbahçe Vitor Pereira hakkında nihai kararı verdi!

Spor Haberleri