7 Haziran'dan 1 Kasım'a 'blok siyaseti'nin çöküşü: Bahçeli ve Kılıçdaroğlu tokalaşmadı

1 Kasım seçimleri sonrası yeni oluşan Meclis'te milletvekilliği yeminleri bugün yapıldı. MHP lideri Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Meclis Genel Genel Kurulu'nda tokalaşmamaları 7 Haziran sonrası tartışılan 'Blok Siyaseti'nin çöktüğünü kanıtladı.

[Karar]

7 Haziran Genel Seçimleri sonrası MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye Başbakanlık teklif eden ve CHP-MHP-HDP bloğunun hükümeti kurması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu'nun 'Blok Siyaseti' hayali 1 Kasım öncesi suya düşmüştü. Meclis'te yapılan milletvekilliği yemin töreninde Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun tokalaşmayıp, yüzlerine dahi bakmaması dikkat çekti.

7 Haziran'dan 1 Kasım'a blok seyri

7 Haziran sonrası %60'lık muhalefet bloğunun hükümeti kurması gerektiğini iddia eden Kılıçdaroğlu'na Bahçeli'den olmusuz yanıt gelmişti. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin oyunun yüzde 40'a kadar düştüğü ortaya çıkar çıkmaz, siyasi kulislerde koalisyon partilerinin olası koalisyon ihtimalleri konuşulmaya başlandı. Ama MHP lideri Devlet Bahçeli, daha 7 Haziran gecesi yaptığı ilk açıklamada, gerek AK Parti ile, gerekse muhalefetle koalisyon ihtimallerinin hepsine "hayır" mesajı verdi. 7 Haziran seçiminin akşamında dahi "erken seçimden" bahseden Bahçeli, hem olası koalisyonlara, hem de herhangi bir azınlık hükümetine kapıyı kapattı. 

Bahçeli: Sen koltuk tedarikçisi misin!

7 Haziran genel seçimlerinin ardından MHP'ye Başbakanlık teklif eden Kılıçdaroğlu'na Bahçeli'den hiç beklmediği bir yanıt gelmişti. MHP lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu "koltuk tedarikçisi" olmakla eleştirmesi, iki parti arasındaki ilişkilerin bozulduğunu ortaya koyduğu gibi "blok siyaseti" kavramının ölü doğduğunu gözler önüne serdi.

Koç: Kimin tedarikçi olduğunu gördük

İki partinin sözcüleri arasındaki "koltuk tedarikçiliği" tartışması, MHP'nin Meclis Başkanlığı seçiminde oy kullanmamasıyla yeniden alevlenmişti. CHP'li Haluk Koç MHP'ye "Kimlerin koltuk tedarikçisi olduğunu gördük" sözleriyle yüklenmişti.

Bahçeli'den teröre karşı deklarasyona da 'hayır'

Suruç Saldırısı ve 7 Haziran sonrası Türkiye'ye karşı harekete geçen terör örgütlerinin yarattığı kaos ortamının değerlendirilmesi amacıyla Meclis'i toplanmaya çağıran Kılıçdaroğlu Bahçeli'den 'hayır' yanıtı almıştı. Kılıçdaroğlu "MHP ve HDP teröre karşı ortak deklarasyona hayır dedi, anlayamıyorum. Bu kadar ölüm olduğu bir dönemde Meclis kapalı olur mu? MHP bende hayal kırıklığına neden oldu" ifadeleriyle Bahçeli'ye yüklenmişti.

Kılıçdaroğlu'na "zamanlama" hayırı

Bahçeli, Ankara saldırısını konuşmak üzere randevu isteyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini reddetmişti. Bahçeli, görüşme talebini kabul etmemesine "zamanlama"yı gerekçe göstermişti.

"MHP vatandaşın önüne nasıl çıkacak!"

7 Haziran sonrası MHP'yi sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "MHP bütün çağrılara olduğu gibi hayır dedi. Yüzde 60'lık çağrımıza MHP hayır dedi. Her şeye hayır diyen parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak? Her şeye hayır! Evet yok... MHP vatandaşın önüne nasıl çıkacak. Evet dediği hiç birşey yok. MHP'nin tavrıyla AKP'ye moral avantajı sağladı" diye konuşmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Başbakan Davutoğlu'ndan yeni yıl mesajı
Erdoğan: 2015'te 3 bin 100 terörist öldürüldü
Müezzinoğlu: 20 bin uzman 10 bin de pratisyen hekim açığı var

Güncel Haberleri