42 yaşındaki Galatasaraylı eski futbolcu Evren Turhan'dan Karar'a samimi açıklamalar

Aralıksız 17 yıl profesyonel futbol oynayan, bir dönem Galatasaray forması giyen Evren Turhan beş yıldır amatör lig ekiplerinden Büyükderespor’da oynuyor. 42 yaşındaki oyuncu “Her eski profesyonel, amatör ligde oynayamaz” diyor.

[Karar]

EFKAN BUCAK

Birçok eski futbolcunun teknik direktörlük ve spor yazarlığını tercih ettiği bir ortamda Evren Turhan sıradışı bir profil çizmekte... 1992-2008 yılları arasında profesyonel olarak futbol oynayan, Galatasaray, Kocaelispor, Siirt Jetpa, Adanaspor, Malatyaspor, Diyarbakırspor, Ankaragücü gibi Süper Lig ekiplerinde forma giyen 42 yaşındaki oyuncu şu sıralar İstanbul futbolunun en alt kümesi olan 2. Amatör Lig’de Büyükderespor için ter döküyor.

Büyükderespor’un Öz Şişlispor’la oynayacağı kritik maç öncesi, Kulüp Başkanı Mücahit Menekşe’nin sahibi olduğu Voli Restaurant’ta bir araya geldiğimiz Turhan, tam bir futbol tutkunu... Haftada iki kez halı saha maçı yapıyor, bir kez takımla antrenmana çıkıyor, ayrıca eski takım arkadaşları Mert Korkmaz, Ayhan Akman ve İlyas Kahraman’la Veteranlar Ligi’nde US Grup takımında forma giyiyor. Turhan’ın Büyükderespor’a gelmesi de tanıdıklarının vasıtasıyla olmuş: “Büyükdere eşimin semti... Ailece buradayız. Semtten ağabeylerimiz Mümtaz Deniz ve Ali Rıza zaman ‘Gelir oynar mısın?’ dediler. 2011’den bu yana Büyükderespor’dayım. Bu beşinci sezonum. Bu beş sezonda sadece arada Sarıyer Maden Gençlik’e gittim, orada bir maça çıktım.”

GALİBİYET PRİMİ YEMEK

Kırmızı-Sarı-Lacivertli Büyükderespor’da 18 yaşında oyuncu da var, 50 yaşında oyuncu da var. Mütevazi koşullarda mücadele ettiklerini belirten Turhan, “Amatör futbol gönül işi... Semtten düzenli olmasa da bir destek var, kimi zaman maçlara geliyorlar. Malzeme sıkıntımız yok, iki sponsorumuz var onlar yardımcı oluyor. Maç kazanınca futbolcularımıza yemek ısmarlıyoruz. Burada herkes zevk için oynuyor” dedi.

Genelde olumlu tepkiler aldığını belirten tecrübeli oyuncu, “İnsanlar benim gibi eski profesyonel futbolcuları görünce hoşlarına gidiyor. Genelde olumlu tepkiler aldım, birkaç kez egolu tipler çıktı sadece, o zaman sıkıntı yaşadık. Rakipler bize karşı ekstra gayret sarf ediyor. Benim bu durumum bazen takımım için dezavantaj da olabiliyor. Bazen çok genç takımlarla karşılaşıyoruz hatta bana amca diyen oluyor” diye konuştu.

TRANSFER TEKLİFLERİ GELİYOR

Halen birçok kulüpten transfer teklifi aldığını belirten Evren Turhan, “Büyükderespor’da oynamaktan dolayı memnunum. Yoksa şu anda Bölgesel Amatör Lig’de oynayabilecek kapasitede olduğumu düşünüyorum” dedi. Evren Turhan’ın en büyük sıkıntısı maç saatleri... Bir televizyon kanalında yorumculuk yaptığı için öğleden sonraya verilen maçlarda oynayamadığını belirten tecrübeli oyuncu “Bu nedenle maçlarımızın sabah saatlerine verilmesine çalışıyoruz!” dedi.

YILDIZ OYUNCUYU TRANSFER ETTİLER

Büyükderespor’un tek yıldızı Evren Turhan değil... Başta Beşiktaş olmak üzere birçok profesyonel takımda futbol oynayan Ahmet Dursun bu sezon Büyükderespor’a transfer oldu ancak 38 yaşındaki oyuncu dün Öz Şişlispor’la oynanan maç için Çayırbaşı Stadı’na gelse de sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Evren Turhan her yıl bir rol model seçerek takıma davet ettiğini belirterek, “Sağ olsun Ahmet Dursun bizi kırmadı. Buranın zevkini alan bir daha bırakamıyor. Ben gücüm yettiğince oynayacağım, bu bir hastalık.. Ancak her eski profesyonel amatörde oynayamaz. Bazen ego yapanlar oluyor, ‘Lisansımda niye amatör de görünsün’ diyorlar” dedi.

BÜYÜKDERE'DEN BİR NİHAT DOĞAN GEÇTİ

Evren Turhan Büyükderespor’a 2011’de transfer oldu ancak Sarıyer ekibinin spor manşetleri süslediği yıl 2012’ydi çünkü o sezon takımın başında Nihat Doğan vardı. Antrenör lisansı olmamasına rağmen yönetici kartıyla takımın başına geçen ünlü şarkıcı tüm Türkiye’nin gözlerini Büyükderespor’a çevirmesine yol açtı. Evren Turhan o dönemi şöyle anlatıyor: “Nihat’ın geldiği yıl büyük dikkat çekti, zaten amacımız da buydu. Birçok basın kuruluşu geldi, amatör futbolun popülaritesi arttı. O sayede amatör kulüplere yardım arttı. Lakin Türkiye’de güzel şeyler uzun sürmüyor.” Nitekim Nihat Doğan dönemi de çok sürmedi... Bir maçta hakem tarafından sahadan atılan Doğan’a ceza geldi. Takıma daha fazla zarar vermemek için Doğan ikinci yarıda maçlara çıkmadı, Büyükderespor da o sezon küme düştü.

AYAĞIMDA TERLİKLE ANKARA'YA GİTTİM

Büyükderespor Evren Turhan’ın ilk amatör tecrübesi değil... Kariyerine Kayseri Kılıçarslan Yıldızspor’un genç takımında başlayan Turhan, profesyonel olma hikayesini şöyle anlatıyor: “O dönem bölge karmaları turnuvaları vardı. Böyle bir turnuvada Şekerspor’un dikkatini çektim. Burs teklif ettiler, 14 yaşımda tek başıma ayağımda terlik, üstümde eşofmanla Ankara’ya gittim. Annem ortalığı yıktı ancak eski futbolcu olan babam destek verdi. Burada B Genç Milli Takım’a yükseldim. Akabinde 2. Lig ekiplerinden Balıkesirspor’da profesyonel oldum.”

60'A 2-0 GİRERSEK BİZİ KİMSE YENEMEZ!

Takım olarak handikaplarının çok idman yapamamak olduğunu belirten Turhan “Tekniğimiz iyi ancak fiziksel olarak yetersiz kalabiliyoruz. 60. dakikaya 2-0 önde girersek kimse bizi yenemez. Bir de ilk golü yediğimizde dağılıyoruz” diye konuştu. Tecrübeli oyuncu artık amatörde maçların suni çimde oynandığını ancak toprak sahayı tercih ettiğini sözlerine ekledi.

‘MUHTAR’ SAHALARA BÜYÜKDERE'DE DÖNÜŞ YAPTI

Evren Turhan’ın takım arkadaşlarından biri de Rumeli Kavağı Mahalle Muhtarı Sinan Demirci... 1970 doğumlu Demirci eski bir profesyonel futbolcu. Küçükköyspor, Vanspor, Sarıyer ve Ayazağaspor’da uzun yıllar profesyonel olarak forma giyen Demirci 2006’da köyünün takımı Rumeli Kavağıspor’da futbolcu bıraktıktan sonra 2014’te Büyükderespor’la sahalara döndü.

BAŞKAN AMA KULÜPTE

Büyükderespor’un dikkat çeken isimlerinden biri Ali Rıza Zaman... 49 yaşındaki Zaman aynı zamanda Sarıyer Maden Gençlikspor’un başkanı... Ancak Zaman kendi kulübünde değil, Büyükderespor’da oynamayı seçmiş. Hatta geçen sezon Büyükderespor’la Maden Gençlik aynı gruba düşünce laf olmasın diye kendi kulübünü ligden çekmiş. “Amacımız burada bir sinerji yaratmak. Karşıdaki gençlere de heyecan oluyor” diyen Zaman, eskisi gibi amatör liglerde fazla yetenek olmadığı görüşünde: “Artık yaşam tarzı ve alışkanlıklar değişti, oyuncular eskisi gibi beslenmiyor. Tereyağıyla beslenen eskilerle şimdiki gençler arasında kuvvet farkı var!”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Evren var, Ahmet Dursun var ama bir hocaları yok!
Derbinin ertelenmesi Fenerbahçe'ye yaradı

Spor Haberleri