İki yılda bir düzenlenen Uluslararası Tıp Hukuku Kongresi’nin dördüncüsü 8-9-10 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Online katılımla gerçekleştirilecek kongrede Türkiye’den ve dünyadan hukukçular ve bilim insanları tebliğler sunacak. Sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek kongreyi Hukukeğitim.com sitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi düzenliyor. Sağlıkçıyız.com.tr’nin sponsor olduğu kongrenin onursal başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, kongre başkanları ise aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Refik Korkusuz ve avukat Prof. Dr. Hakan Hakeri olacak.
Kongrenin davet mektubunda şöyle denildi:
“Tıp sürekli gelişen dinamik bir bilim dalı olup, tıp alanındaki gelişmelerle ortaya çıkan hukuki sorunlara da aynı süratte çözüm önerileri bulmak zorundayız. Bu nedenle, bilim insanları ve uygulamacılar, hukuki ihtilafların çözümüne ve kanun koyucunun düzenlemelerine katkı sağlamak üzere kongre, sempozyum ve panellerde özellikle güncel konuları ele alıp tartışarak çözüm önerileri sunmalıdır.
4.'SÜ YAPILACAK
Bu amaçla yola çıktığımız ve İki yılda bir düzenlediğimiz kongremizin ilki, 2-5 Eylül 2015 tarihlerinde Bodrum’da düzenlendi (Uluslararası Katılımlı Ulusal Tıp Hukuku Kongresi -Vaka Tartışmalı-) ve tebliğler yayınlandı. İkincisi ise, 20-24 Eylül 2017 tarihlerinde Antalya’da “II. Uluslararası Tıp Hukuku Kongresi” olarak yapıldı ve kitabı da yayınlandı. Kongremizin üçüncüsü de, 9-12 Ekim 2019 tarihlerinde yine Antalya’da Türkiye’nin dışında 17 ülkeden katılımcıların sunumlarıyla gerçekleştirildi. Bu kongrenin bildirileri de iki cilt halinde 2020 yılı içinde yayınlandı.
2021’in hemen başında düzenleyeceğimiz dördüncü kongremiz, dünyada yaşanan pandemi nedeniyle ilk defa çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır. "IV. ULUSLARARASI TIP HUKUKU KONGRESİ" ne (8-9-10 Ocak 2021) sizi davet etmekten onur duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Kongremiz, ülkemizin köklü üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü ve DEÜ Hukuk Fakültesi Dekanlığının ev sahipliğinde gerçekleşecektir. "ULUSLARARASI KONGREMİZ" bu yıl da, Afrika, Asya, Avrupa, Ortadoğu ve Türkiye'den katılımcılarla tıp hukukunun klasik veya güncel veya yeni konularında sunumlarla gerçekleştirilecektir.
Kongremizde, hekimler, hâkimler, savcılar, avukatlar, öğretim elemanları, diğer tüm sağlık çalışanları ile ilgili alanlarda asistan ve öğrencileri tebliğ sunmaya ve kongremize katılmaya davet ediyoruz.
Kongrede Türkçe, Almanca, Arapça veya İngilizce sunumlar olacaktır.
Bütün sunumlar kongre sonrasında elektronik kitap olarak yayınlanacaktır.”
Kongreye katılım için hukukeğitim.com sitesi üzerinden müracaat edilebileceği belirtildi.