Çakar, “Soruyoruz: Türkiye’den ithal edilen meyve ve gıda maddelerinde yeterli önlem alınmıyorsa, doğrudan Türkiye iç pazarına sürülen meyve ve gıda maddeleri ne durumdadır?” dedi ve şöyle devam etti: “Tüketiciler olarak, tarladan sofraya kadar olan her aşamada gıda güvenliği için gerekli tüm önlemlerin alınmasını istiyoruz. Bununla birlikte, tüketicilerin evrensel haklarından olan bilgilenme hakkı gereğince, gıda ile ilgili tüm denetim sonuçları hakkında bilgilendirilmek istiyoruz.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı, tüketici haklarına uygun olarak, gıda güvenliğini sağlama ve tüketicilerin bilgilendirilmesi konusunda göreve davet ediyoruz.” Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) Başkanı Rifat Karabucak, “Ukrayna 29 ton mandalinayı iade etti” şeklindeki haberin üreticiyi üzdüğünü belirtti. Akdeniz meyve sineği ile mücadelenin önemine vurgu yapan Karabucak, mücadele yöntemlerine dikkat çekti.
Avrupa Birliği’nde kullanılan ilaçların kullanımının önünün açılmasını da isteyen Karabucak, “Bunun için gerekli işlemlerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. ADATÜB Başkanı Rifat Karabucak, uzun vadede kısır böcek salınımı ile ilgili çalışmaların hızlandırılmasının da üreticiler için olumlu olacağını belirterek, “Böylelikle Akdeniz meyve sineği sorunu ortadan kalkacak, ihracatta sıkıntı yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.