2019'u zor atlatan sigorta şirketleri fazla hasar bahanesiyle kaskoyu iptal ediyor

Sigorta şirketleri, poliçeye koydukları ucu açık maddelerle tüketicileri mağdur ediyor. Hasar tazminatının ödenmesinden sonra sigorta şirketinin herhangi bir gerekçe göstermeden ve ücret iadesinde bulunmadan poliçeyi iptal edebileceğine ilişkin sözleşmeye konan maddelerin tüketiciler tarafından titizlikle incelenmesi tavsiye ediliyor. Son örnek KHK'lıya sigorta yapmama kararı ile gündeme gelen Doğa Sigorta'da yaşandı...

Sigorta sektöründe 2019 yılında yaşanan daralma ve düşen karlar şirketlerin hizmet kalitesini de etkilemeye başladı.

Pirim üretimi geçen yıl sadece fiyat artışı yani zamlara dayanan sektördeki daralma kasko ve zorunlu sigorta alanlarında ise küçülme olarak gözlemlendi.

KGM Türkiye'nin yılın ilk yarısında yarıda kasko poliçe adedi yıllık bazda yüzde 6,8 azalırken, trafik sigortası poliçe adedi sadece yüzde 0,2’lik artış gösterdi. Bu durum, bazı şirketleri özellikle kasko poliçelerinde 'hasarı karşılar, poliçeni iptal ederim' formülüne yöneltti.

Son dönemlerde kaskoda hasar miktarının belli bir sınırın üzerine çıkması durumunda sözleşmelere konan "ucu açık, iyi nieti kötüye kullanan" maddelerle poliçelerin iptal edildiği öğrenildi. 

Son örnek KHK'yı sigorta yapmayarak gündeme gelen Doğa Sigorta'dan geldi. Ö.A adlı müşterisinin 3 kaza yapmasını bahane gösteren şirket, "Poliçeniz iptal edildi" yazısı gönderdi. 

 

Buna benzer örneklerin son aylarda sıklaştığı öğrenilirken, bazı sigorta şirketelrinin karlılıklarını arttırmak için 'risk temizliği yapma'yı tercih ettikleri belirtildi. Riskten dolayı poliçenin iptal edildiği kaydı ise müşteriyi zor durumda bırakıyor. Hiçbir sigorta şirketi, poliçe yapmıyor... 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rekabet Kurulu'ndan 5 sigorta şirketine ceza
Akbank'a 94 milyon 703 bin lira idari para cezası

Ekonomi Haberleri