2019 Kurban bayramı ne zaman başlayacak? Kurban bayramı tatili kaç gün sürecek, Geçen sene 9 gün tatil yapanlar bu sene kaç gün tatil yapacak? Diyanet 2019 Takvimine göre Kurban bayramının hangi güne denk geldiğini ve tatilin kaç gün olacağını sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Özellikle çalışanların merakla beklediği Kurban bayramı tatili için planlar şimdiden yapılmaya başlandı. Ramazan bayramı sonrasındaki en büyük ikinci bayram olan Kurban bayramıyla ilgili merak edilen tüm detayları haberimizden öğrenebilir tatil planlarınızı ona göre yapabilirsiniz. İşte 2019 Kurban bayramı tarihleri ve Diyanet'in dini günler takvimi.
2019 yıldaki resmi tatiller çalışanlar ve öğrenciler tarafından google gibi arama motorlarında araştırılıyor. Resmi Gazete'de “Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun” olarak yayınlanan bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. 2019'da Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tatilleri ne zaman? Çalışanlar ve öğrencilerin merakla bekledikleri Ulusal ve resmi tatiller 2019'un hangi günlerine denk geliyor? İşte yanıtları...
3 AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?
3 ayların gelmesiyle yüreklerinde farklı bir coşku oluşan Müslümanlar, 2019 yılına yaklaşmamız ile birlikte 3 ayların ne zaman başlayacağı sorusuna yanıt aramaya başladı.
Recep Başlangıcı 08 Mart 2019 Cuma
Şaban Başlangıcı 06 Nisan 2019 Cumartesi
Ramazan Başlangıcı 06 Mayıs 2019 Pazartesi
Ramazan Son Günü 04 Haziran 2019 Salı
2019 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Ramazan Bayramı 1. Gün 05 Haziran 2019 Çarşamba
Ramazan Bayramı 2. Gün 06 Haziran 2019 Perşembe
Ramazan Bayramı 3. Gün 07 Haziran 2019 Cuma
2019 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Arefe Günü 10 Ağustos 2019 Cumartesi
Kurban Bayramı 1. Gün 11 Ağustos 2019 Pazar
Kurban Bayramı 2. Gün 12 Ağustos 2019 Pazartesi
Kurban Bayramı 3. Gün 13 Ağustos 2019 Salı
Kurban Bayramı 4. Gün 14 Ağustos 2019 Çarşamba
KURBAN BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?
Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.
AREFE NEDİR? BU GÜNDE NELER YAPILMASI GEREKİR?
Arefe (Arife), Kurban Bayramı'nın bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günüdür. Haccın iki rüknünden biri olan vakfe bugünde yapılır. Arefe günü Arafat'ta, öğle namazının farzı ile ikindi namazının farzı öğle vaktinde peş peşe kılınır.
Arefe günü güneş batınca hacılar Arafat'tan Müzdelife'ye hareket ederler. Arefe günü, Arafat'ta hacılar, vakitlerini dua, namaz, zikir, tesbih, va'z dinleme, Kur'ân okuma vb. ibadetlerle geçirirler.
Peygamberimiz arefe gününün faziletine ilişkin olarak "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuş, yine "Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" dediği (Müslim, “Sıyâm”, 196-197) nakledilmiştir.
Arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar yirmi üç vakit farz namazların peşinden, selâmdan sonra teşrik tekbiri getirmek vaciptir.