2019 Almanya işçi alımı başvuru şartları

2019 Almanya işçi alımı başvuru şartları nedir? sorusunun yanıtı ve OBM şirketine nasıl başvuru yapılacağına dair detaylar haberimizde. Hürriyet'te yer alan habere göre Almanya'da Bakanlar Kurulu, Avrupa Birliği dışından işçi alımını öngören tasarıyı onayladı. Bu haberden sonra vatandaşlar 2019 Almanya işçi alımı başvuru şartlarını araştırmaya başladılar. İşte OBM şirketine nasıl başvuru yapılacağına dair detaylar ve merak edilen her şey...

2019 Almanya işçi alımı başvuru şartları bu gün Almanya'nın yabancı işçi alımı tasarısını onaylaması ile birlikte yeniden gündemde. Almanya işçi alımı için başvurmayı düşünen vatandaşlar OBM şirketine nasıl başvuru yapılır? sorusunun yanıtını araştırıyor. 

OBM İnsan Kaynakları şirketi, 2019 yılında Almanya'ya Türkiye'den ilk etapta 10 bin işçi götüreceğini açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra şirketin güvenilirliği sorgulandı. Fakat şirket yetkilileri Almanya'da 17 tane özel şirket ile anlaşmaları olduğunu ilk etapta 10 bin işçi götüreceklerini en az 80 bin hemşire de kademeli olarak almanya'ya götüreceklerini açıklamıştı. Peki Almanya işçi alımı başvuru şartları nedir, nasıl başvuru yapılır, OBM firmasına nasıl başvuru yapılır sorularının yanıtını araştırıyor. 

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2019 ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Almanya’da 15 farklı havalimanında faaliyet gösteren şirketin yöneticisi Osman Taş, Türkiye’de İŞKUR ile anlaşmaları olduğunu ve Almanya’ya özellikle sağlık, lojistik ve havalimanı yer hizmetleri sektöründe işçi götürmeyi planladıklarını söyledi. Taş, “Kendi milletime güvendiğim için Almanya’ya işçi götüreceğiz. Bu işi biz 17 yıldır yapıyoruz ve birçok ülkeden bugüne kadar birçok işçi götürdük. Ancak kendi milletimi bildiğim için bilinçli olarak Türkiye’den işçi götüreceğiz. Almanya’nın öncelikli olarak bizden talebi, işçilerin vasıflı olmaları. Ama vasıfsız işçi de götüreceğiz. Bizler bu talepler doğrultusunda buradan işçi götüreceğiz. Ama özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var. Şu an en çok hemşire ihtiyacı var. İlk etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefliyoruz. Sonrasında kaynakçı ve elektrikçi ihtiyacımız var. Onlar da 50 bin civarında olacak. Buradan gidecek işçilerle 18 aylık bir sözleşme imzalayacağız” şeklinde konuştu.

ALMANYA AB DIŞINDAN YABANCI İŞÇİ ALACAK

Almanya'da Bakanlar Kurulu, Avrupa Birliği dışından işçi alımını öngören tasarıyı onayladı.

Yeni yasa ile nüfusu giderek yaşlanan ve nitelikli eleman açığı giderek büyüyen Almanya, hemşirelik, hasta ve yaşlı bakıcı, inşaat, metal, IT gibi toplam 61 branşta yabancı işçi alacak. Yasaya göre, meslek diploması bulunanlar, herhangi bir iş sözleşmesi olmadan da iş aramak için belirli bir süreliğine Almanya’ya gelebilecek.

YABANCI İŞÇİ YASASINDA NELER VAR?

Almanya’ya gelmeden önce bir iş sözleşmesi imzalanması durumunda, vasıflı eleman Almanya’ya gelip hemen çalışabilecek. Meslek diplomalarını bulundukları ülkede Almanya’nın temsilciliklerinde denkleştiren vasıflı elemanlar ve söz konusu branşlarda eğitimli akademisyenler somut bir iş teklifi olmadan da, iş aramak için Almanya’ya gelip 6 aya kadar kalabilecek. Ancak bu sürede, iş aramak için gelen AB vatandaşlarına verilen sosyal yardımı alamayacak. Bu nedenle, örneğin Türkiye’den Almanya’ya iş aramak amaçlı gelecek nitelikli elemanların iş aradığı sürece geçimini sağlayacağını Almanya’ya gelmeden önce belgelemesi ve mesleği yapabilecek derecede Almanca konuşabildiğini kanıtlaması gerekecek. Almanya'ya gitmek isteyen ve şartları yerine getirenlere 6 aylık vizeyi büyükelçilikler verecek.

Nitelikli eleman eksikliği Almanya’da kronik hale dönüştü. Ekonomideki olumlu tabloya ve istihdamdaki rekor artışa rağmen 1 milyon 600 bin civarında işe uygun eleman bulunamıyor. Uzmanlar bu nedenle yıllardır sadece AB içinde değil AB'ye üye olmayan ülkelerden Almanya'ya göçün de çekici hale getirilmesi gerektiğini vurgularken, işverenler ise açık yüzünden Almanya’nın rekabet gücünün orta ve uzun vadede olumsuz etkileneceğini savunuyordu. Alman Ekonomi Enstitüsü, kalifiye eleman açığıdan dolayı Alman ekonomisinin yılda yaklaşık 30 milyar Euro kayba uğradığını da ifade etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

2019 İşkur Almanya işçi alımı başvurusu
İŞKUR Almanya işçi alımı başvurusu
Almanya işçi alımı hangi branşlarda yapılacak?

Ekonomi Haberleri