2018 YKS Ek yerleştirme sonuçları öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyordu. ÖSYM sonuç sorgulama ekranı ve YKS ek yerleştirme sonuçlarına dair yapılan tüm açıklamaları haber detayda bulabilirsiniz. Binlerce öğrenci adayının büyük bir merakla beklediği ek yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlandı. Sonuçların duyurulmasından sonra adaylar sonuçlara nereden bakacaklarını nereden sorgulama yapabileceklerini araştırıyorlar. Peki 2018 YKS ek ercih sonuçlarına nereden bakılır? İşte Ek yerleştirme sonuçları sorgulama ekranının linki ve ek yerleştirme sonuçları hakkında merak edilen her şey...
YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI
2018 Ek yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı yazımızda. Öğrenci adaylarının bir üniversite programı için ikinci şanları olan ek yerleştirmeler için tercihlerini yaptılar. Öğrenci adayları heyecanla sonuçları bekliyorlar. 2018 YKS ek yerleştirme sonuçları bu sabah saatlerinde ÖSYM tarafından açıklandı. İşte Ek yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı! Merak edilen detaylar haberimizde...
2018 YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN
ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?
Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.
Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.
YKS EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILIYOR?
2018 ÖSYM ek yerleştirme kılavuzunu henüz yayınlamadı. Fakat geçen sene yayınlanan kılavuzdaki bilgiler göz önüne alınarak ek tercihlerin ve ek yerleştirmenin nasıl yapılacağına dair ön bilgi edilenebilir.
İlk olarak ek tercih yapabilmek için 2018 YKS sınavına girmiş olmak ve bir yerleştirme puanının hesaplanmış olması gerekiyor. İkincisi olarak ek tercih yapabilmek için herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilmemiş olmanız gerekir. Fakat özel yetenek sınavı ile bir bölüme yerleştirilmiş iseniz ek yerleştirme için tercih yapabilirsiniz.
Geçen sene ek yerleştirmede öğrencilere tanınan ek tercih miktarı 24 idi. Bu sayıyı geçmemek üzere, adaylar istedikleri kadar tercih yapabilirler.
Ek tercihler, TC kimlik numaranız ve şifreniz ile ÖSYM resmi sitesi üzerinden elektronik olarak yapılacaktır. Bunun dışında posta, fax gibi yapılan tercihler kabul edilmeyecektir.
Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, 2018-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebileceklerdir. Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını, 2018-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.
Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2018- YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.
Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.