2018 YDS başvurularını tamamlayan adaylar 1 Nisan pazar günü sınava girecek. ÖSYM'in yaptığı YDS 2018 sınav açıklamalrını ve YDS ilkbahar sınav yeri sorgulama ekranını haberimizde bulabilirsiniz. YDS ilkbahar 2018 sınavına binlerce kişi girecek. ÖSYM Sınav takvimi kurum tarafından resmi internet sitesinde yayınlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2018 YDS'ye başvuran adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. 2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı İlkbahar Dönemi 1 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava girecek olan tüm adaylar için YDS ilkbahar sınavı ile ilgili son dakika açıklamalrını haberimizde bulabilirsiniz.
YDS ilkbahar 2018 sınavına katılacak olan adaylar sınav yerlerini merak ediyorlar. 2018 YDS sınav yerleri nereden öğrenilir? Sınav yeri sorgulama işlemi nasıl yapılır? YDS başvurusubu tamamlayanlar için bütün bu soruların yanıtını araştırdık. İşte YDS hakkında merak edilen soruların yanıtları...
2018 YDS BAŞVURU YAPANLAR İÇİN SINAV YERİ SORGULAMA EKRANI
ÖSYM tarafından yapılan 2018 YDS sınav giriş belgesi ve sınav giriş yerlerinin bilgisine ÖSYM YDS 2018 aday işlemleri sistemi (AİS) üzerinden ulaşılabilir. İşte 2018 e-YDS sınavı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde.
YDS sınav yerleri öğrencilerin erişimine açıldı. 2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (İlkbahar Dönemi) sınava giriş belgesi dökümü ÖSYM tarafından adaylara duyuruldu. Peki YDS sınav yerleri nasıl öğrenilir?
YDS SINAV GİRİŞ BEGLESİNE NEREDEN ULAŞILIR?
YDS Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. Başvuran adayların belgelerinde, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri detaylı şekilde yer alıyor.
YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ
YDS 2018 KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ
SAAT 10.00’DAN SONRA BİNAYA GİRİŞ YASAK
2018-YDS İlkbahar Dönemi için adaylar saat 10:00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 2018-YDS İlkbahar Dönemi, soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak uygulanacak.
2018-YDS İlkbahar Dönemi, 2018-DİB-MBSTS, 2018-ALES İlkbahar Dönemi Sınavlarının Soru Kitapçığı ve Cevap Kağıdı Olarak Uygulanması
1 Nisan 2018 tarihinde yapılacak 2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS İlkbahar Dönemi), 7 Nisan 2018 tarihinde yapılacak 2018 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2018-DİB-MBSTS) ve 6 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak 2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES İlkbahar Dönemi), soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak uygulanacaktır. Adaylar, bu doğrultuda hazırlanan kılavuzlara aşağıdaki bağlantılardan erişebileceklerdir.
2018-YDS İlkbahar Dönemi, 2018-DİB-MBSTS, 2018-ALES İlkbahar Dönemi sınavı adaylarına duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI
2018 YDS HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.
YDS sonuçları, yüksek lisans programlarına giriş için kullanılabileceğinden, lisans programı mezunları ile lisans programlarında okuyan öğrenciler de bu sınava girebileceklerdir. Ancak, bu öğrencilerin ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için YDS sonuçlarının kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeleri gerekmektedir.
Doçent adayları ile doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adaylar da yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS’ye girebileceklerdir. Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekmektedir.
2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından, yabancı dil bilgisi seviye belirlemeye yönelik olarak, sadece Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yapıldığından, diğer yabancı dil bilgisi seviye belirleme sınavları (ÜDS,
KPDS vb.) yapılmamaktadır. Ayrıca; ÖSYM tarafından uygulanan ve içeriğinde yabancı dil sorusu/testi bulunan sınavlarda 2013 yılından itibaren yabancı dil sorusu/testi bulunmadığından, bu adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde YDS’den alacakları puanlar kullanılabilmektedir.
Kamu kurum ve kuruluşları, A Grubu Kadrolar için bu sınavın sonuçlarını kullanabilmektedirler. Bu nedenle, bu kadrolara başvuracak adayların YDS’ye girmeleri yararlarına olacaktır. Yurt içindeki ve yurt dışındaki kurumlar istedikleri takdirde amaçları doğrultusunda bu sınavın sonuçlarını kullanabileceklerdir.
2018 YDS NASIL YAPILACAK?
Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Sınav günü saat 10.00’a kadar adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.
Sınav süresi toplam 150 dakikadır. Salonda sınav evrakı poşeti açıldıktan sonra adayların, sınavın cevaplama süresinin ilk 135 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu süreler tamamlanmadan sınav salonundan çıkmak isteyen adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 135 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletilecektir.
Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan sınava giren adaylara çoktan seçmeli sorulardan oluşan test uygulanacaktır. Diğer dillerde sınav yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri şeklinde yapılır. Diğer dillerden sınava giren adaylar cevaplarını, kitapçıklarındaki ilgili alanlara yazacaklardır.
Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.
Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.