1 Şubat 2018 itibariyle hac kura işlemleri tamamlandı. Diyanetin resmi sitesinden yapılan açıklamada hacca gitmeye hak kazanan adaylar belirlendi. Biz de haberimizde adım adım 2018 hac kura sonuçları sorgulama ve 2018 hac kesin kayıt işlemleri nasıl yapılır hepsini verdik. 2018 hac kesin kayıt işlemlerini ve 2018 hac sonuçları sorgulama adım adım görsel olarak anlatıldı...
2018 HAC KURA SONUÇLARI SORGULAMA ADIM ADIM
1. ADIM
İlk adım olarak hac kura sonuçlarını öğrenmek için diyanet.gov.tr'ye girmeniz gerekiyor. Resmi anasayfasında 2018 hac kura sonuçlarını açıklayan Diyanet bu panelden hacı adaylarının isimlerini sorgulatmalarına olanak veriyor.
DİYANET RESMİ SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ
2. ADIM
Karşınıza çıkan bu sayfada hac kura sonuçları için tıklayınız sçeeneği yer alıyor. Bu ilgili bölüme tıklayın. Ve açılan sayfada 3. adıma geçin.
3.ADIM
Bu adımda ilgili yere TC kimlik numaranızı yazın. Unutmayın TC numarası bilmeden hac sorgulama işlemi geçrekleşemez. Ardından da yanda bulunan kodu girerek işleminizi sorgula kısmına tıklayınız.
Eğer isminiz ve kaydınız bulunuote ise çıkacaktır. Eğer bulunmuyorsa kayıt bluunamadı olarak bildirim glecektir. 2018 hac kuraları sorgulama adım adım bu şekildeydi. Şimdi 2018 hac kesin kayıt işlemlerini adım adım sizler için sıralayalım. 2018 hac kayıtları 5-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler içerisinde yapılacak işlemler sırasıyla şöyle;
2018 HAC KESİN KAYIT YAPTIRMA İŞLEMLERİ ADIM ADIM
1.ADIM
Belirlenen tarihler arasında kayıtlı bulunduğunuz ilin İl Müftülüğüne giderek beraber olduğunuz kişileri de kontrol ederek hacca hangi hava limanından uçmak istiyorsanız o hava limanını ve konaklama türü ile alakalı tercihlerinizi belirtiniz.
2.ADIM
Tercih ettiğiniz hac konaklama türüne ait ücretin tamamını (her bir kişi için TC Kimlik numarası, Ad, Soyad ve geçerli bir cep telefonunuzu vererek) 5-16 Şubat tarihleri arasında ilgili bankalardan birine yatırınız. (Albaraka Türk ve Vakıf Katılım Bankalarında taksit imkanı bulunmaktadır.)
3.ADIM
Hac ücretinizi yatırdıktan sonra kesin kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. İlgili bankalardan birine süresi içerisinde hac ücretini yatırmadığınız müddetçe hacca kesin kayıt yaptırmış sayılmayacaksınız.
4.ADIM
İl hac bürolarımızın size vereceği form dilekçeyi ve özellikle form dilekçenin ekinde olan açıklamaları dikkatlice okuduktan sonra doldurunuz.
5.ADIM
Pasaport işlemlerinize, Kesin kayıt işlemlerinizi yaptırdıktan ve İl Müftülüğünün bilgilendirmesi doğrultusunda başlayabilirsiniz.
Hac kayıt işlemleri adım adım bu şekilde yapılıyor.
Kesin kayıt hakkı elde edenlerden her hangi bir mazeret sebebiyle kayıt yaptırmayarak, bu haklarını gelecek yıllara devretmek isteyenlere bu imkân tanınmayacaktır.Kesin kayıt hakkı elde edenlerden; sağlık durumu ve yaşlılık sebebiyle hacca gidemeyeceği heyet raporu ile tespit edilen hacı adaylarının yerine, noterde vekâletname verecekleri 65 yaş altı bir kişiye daha önce hacca gidip gitmediğine ve kura listelerinde olup olmadığına bakılmaksızın kesin kayıt hakkı verilecek, bu şekilde gidişler arşiv bilgisi olarak değerlendirilmeyecek, vekâlet verenin ise hac arşiv kaydı tutulacaktır