Heyecanla beklenen Hakim ve Savcılar atama sonuçları belli oldu. Yüzlerce yeni hakim göreve resmen alındı. 12 Ekim 2016 hakim savcı atamaları tam listesi Resmi Gazete'yle aynı anda haberimizde bulabilirsiniz. FETÖ darbe girişimi sonrası binlerce hakim ve savcı görevden el çektirilmiş ve yerlerine atamalar yapıldı. Hakim savcı atamaları bugün saat 11.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Hakim savcı atama sonuçları ve hakim savcı atama listesi HSYK internet sitesinden yayınlandı.
HSYK'nın meslek öncesi eğitimini başarıyla tamamlayan 1069 hâkim ve cumhuriyet savcısı hakkında göreve başlama kararı verildi. Göreve kabul edilen hâkim ve cumhuriyet savcılarının görev yerleri, 12 Ekim Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kura ile belli oldu.
Atama yerlerini ve sonuçlarını isim liste halinde aşağıda fotoğraf şeklinde bulabilirsiniz....
HAKİM-SAVCI ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI
Adli ve idari yargıda 870'i avukatlıktan geçenler olmak üzere toplam 1069 hakim ve Cumhuriyet savcısı adayı mesleğe kabul edildi. Görev yerleri, 12 Ekim Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet ve Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek kura töreniyle belirlenen hukukçuların isim listesini haberimizde bulabilirsiniz.
HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU ÜÇÜNCÜ DAİRESİNCE MESLEĞE KABULLERİNE KARAR VERİLEN İDARÎ YARGI HÂKİM ADAYLARINA İLİŞKİN DUYURU
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üçüncü Dairesince mesleğe kabullerine karar verilen Avukatlıktan geçiş 3. dönem ile mezun 12. dönem idarî yargı hâkim adaylarından, Danıştay Tetkik Hâkimliğine veya Vergi Mahkemesi Üyeliğine atanma talep edenlerin, (daha önce talepte bulunmayanların) ayrıca mazereti bulunanların dilekçelerini bugün (07/10/2016) mesai bitimine kadar Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi Kararname Bürosuna göndermeleri gerekmektedir. İlgililere duyurulur.
HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üçüncü Dairesi ekli listede ad, soyad ve sicilleri yazılı adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile idari yargı hâkim adaylarının mesleğe kabullerine karar vermiştir. Ekli listede isimleri yazılı meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile idari yargı hâkim adaylarının Kur’a töreni, 12/10/2016 tarihinde saat 11:00'da Beştepe Millet ve Kongre Kültür Merkezinde (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe/ANKARA) yapılacaktır. Kura töreni öncesi saat 09:00 – 09:45 arasında ikram yapılacaktır.
Kur’a töreni ile görev yerleri belirlenecek adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile idari yargı hâkim adaylarının cübbe dağıtımı, 11/10/2016 tarihinde 10:00–16:30 saatleri arasında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Ön Bürosunda gerçekleştirilecektir. İlgililere duyurulur.
NASIL HAKİM VE SAVCI OLUNUR?
Avukatlığa hak kazanabilmek için gerekli koşulların Avukatlık Kanunu’nda sayılması gibi, hakim / savcı olabilmenin koşulları, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu‘nda düzenlenmiştir. Buna göre, hakimlik / savcılık mesleğine hak kazanabilmek için belirli niteliklere sahip olmak gerekir. 2802 sayılı kanunun Adaylık Dönemi başlıklı İkinci Kısımda yer alan Birinci Bölümü, bu hususlara ilişkin hükümler içermektedir. Kanunun 7. maddesinde de belirtildiği üzere, hakimlik ve savcılık mesleğine hak kazanabilmek için belirli niteliklere sahip olmak gerekir. Bu niteliklere sahip olunmasından sonra başlayan adaylık süreci de başarı ile tamamlanmalıdır.
İdarî yargı adayları için; hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, her dönemde alınacak aday sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere ihtiyaç oranında, hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak,
YAZILI SINAV
Bu koşullar sahip hakim / savcı aday adayları, Adalet Bakanlığı’nın belirlediği kontenjanlar dahilinden, ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınava tabi tutulur. Sınav, Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Alan Bilgisi bölümlerinden oluşur. Genel Kültür sorularının puan hesaplanmasındaki ağırlığı %20’dir. Genel Yetenek ve Genel Kültür kısmında Türkçe, Matematik, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi ve Temel Yurttaşlık Bilgisi konularından sorular bulunur. Alan Bilgisi kısmında ise, Adli Yargı Hakimliği Sınavlarında Anayasa Hukuku, Medenî Hukuk, Borçlar Hukuku, Hukuk Yargılama Usulü, Ticaret Hukuku, İcra ve İflâs Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, İdarî Yargılama Usulü ve İdare Hukuku; İdari Yargı Hakimliği Sınavlarında ise, Anayasa Hukuku, İdare hukuku, İdarî Yargılama Usulü, Hukuk Yargılama Usulü, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, Medenî Hukuk, Ceza Hukuku Genel Hükümler, Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku ve Maliye-Ekonomi konularından sorular bulunur.
Sınav, 100 tam puan üzerinden değerlendirilir ve 70 puan alanlar sınavı kazanmış sayılır. Aday adayları puan sırasına göre sıralanarak bir liste hazırlanır. Bu listeden, o sınav için ilan edilmiş kadro sayısının iki katı kadar aday adayı, sözlü mülakata katılmaya hak kazanmış olur.
Haberimizden merak ettiğiniz Hakim ve Savcıların atama listesini bulabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. 2016 yılı içerisinde yapılan sınav sonrası adaylar merakla atama sonuçlarını bekliyordu. Bugün yapılan atamalarda binlerce isim mesleğe kabul edildi. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üçüncü Dairesi ekli listede ad, soyad ve sicilleri yazılı adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile idari yargı hâkim adaylarının mesleğe kabullerine karar vermiştir.