Onaylanan 6736 sayılı kanun ile her vatandaş gecikmiş vergi borçlarını kolayca ödeyebilecek. İnternetten nasıl vergi borcu yapılandırılır diye merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Öğrenim kredisi, SGK primleri ve çeşitli vergi borçları yapılandırılarak taksitler şeklinde ödenebilecek. 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasına İlişkin Kanun' ile borçlu kalmayacak. 31 Ekim bu işlemleri gerçekleştirmek için son gün. intvrg.gib.gov.tr adresinden kolayca vegi borcu yapılandırma işlemini sizinle paylaşıyoruz.
İnternetten vergi borcu yapılandırma işleminin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda herhangi bir bilgi mevcut değil. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi olan gib.gov.tr adresi üzerinden işlemlerinizi tamalamak için kimlik bilgileriniz yeterli. Şu ana kadar rekor başvuru aldıklarını belirten Maliye Bakanı Ağbal: "Vergi borcu yapılandırması için 3 milyon 786 bin başvuru oldu" dedi.
Vergi borcunuzu internetten yapılandırmak için il olarak bir form doldurmanız gerecek. Bu forma aşağıda verdiğimiz linkten ulaşabilirsiniz. Böyylece 2016 vergi affından yararlanmaya başlayabilirsinizç. Karşınıza çıkacak seçeneklerden kaç taksit ile ödeyeceğiniz seçebilirsiniz. Bir önceki kanun olan 6552 kapsamında yapılandırılmış borcunuz yoksa veya tekrardan yapılandırmak istemiyorsanız "Hayır", eğer 6552 sayılı kanun kapsamında borcunuz var ve tekrardan yapılandırmak istiyorsanız "Evet" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. 2016 internetten vergi borcu taksitlendirmek ve yapılandırmak bu kadar kolay.
İnternetten vergi borcu yapılandırmak için tıklayın...
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vatan KDV İhtisas Vergi Dairesi'ni ziyaretinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) önemli işlerinden bir tanesinin KDV iadesi işlemlerini yürütmek olduğunu söyledi.
VERGİ BORCU YAPILANDIRMA İLE GELENLER
Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgilere göre Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun 19/08/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.
Söz konusu Kanun ile,
30.06.2016 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme,
Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Para Cezalarında önemli indirim,
Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %50 indirim,
Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50’sinin silinmesi,
Varlık Barışı,
Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında %80’e varan indirim,
İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi,
Eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme,
Matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet,
İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma,
Beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan,
Yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödeme,
6552 sayılı Kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması,
Vadesi 31.12.2011 tarihinden önce olan 50 TL ve altındaki borçların silinmesi,
…
gibi çok önemli imkanlar getirilmiştir.
32 MİLYAR KDV İADESİ
Geçen yıl 32,7 milyar lira KDV iadesi yapıldığını, bu yılın ilk 9 ayında yapılan iade tutarının 26 milyar liraya ulaştığını, yıllık iade tutarının birçok kurumun bütçesinden yüksek olduğunu belirten Ağbal, KDV iadesinin etkin, hızlı ve doğru bir şekilde yapılmasının hem devlet hem de mükellef açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
Ağbal, 2015'te 760 bin, 2016'nın ilk 9 ayında ise 597 bin iade başvuru dosyasının sonuçlandırıldığını, dosya sayısının yıl sonunda 800 bini aşmasını beklediklerini bildirdi.
KDV iade süresine ilişkin Ağbal, "Büyük ölçekte işletmelere iadeleri 5 günde yapıyoruz. KDV iadeleri mükelleflere olan borcumuzdur. Bir gün dahi üzerimizde kalmaması gerekiyor." dedi.
"CİDDİ İNDİRİMLER VAR"
Naci Ağbal, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına değinirken, öngörülen son başvuru tarihinin 31 Ekim olduğunu hatırlatarak, bu kanunun mükellefler için tarihi bir fırsat olduğunu, geriye yönelik vergi borcu olan mükelleflerin borçlarını adeta anaparayı ödeyerek kapattığını söyledi.
Ağbal, söz konusu kanunda "peşin ödeme indirimi" gibi daha önceki kanunlarda olmayan bir uygulama başlattıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Mesela, vatandaşın 30 bin lira vergi borcu var. 3 yılda 30 bin liralık borç tahminen 80 bin liraya varıyor. Biz bu 50 bin liralık faizi siliyoruz ve son 3 yılın enflasyon oranlarını dikkate alarak bir faiz hesaplıyoruz. Bu durumda borç 40 bin lira oluyor. Bunu taksitli ödeyebilir. Eğer peşin öderse 10 bin liralık faizin yarısını tekrar siliyoruz. Vergi dairesinin kapısında girerken 80 bin lira olan borç, 35 bin liraya iniyor."
Vergi borcu olan miyonlarca vatandaşın beklediği 2016 yapılandırma işlemleri başladı. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra herkes vergi dairelerine gitmeye başladı. Peki internetten vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır? En son başvuru tarihi ve tüm merak ettikleriniz haberimizde. Tüm vergi borçlarınızı gib.gov.tr adresinden taksitler şeklinde ödeyebilirsiniz.