Siz de haberimizden yaralanarak AÖF DGS kayıtve DGS ek yerleştirmelerine ilişkin detayları bulabilirsiniz. Adaylar, aof.anadolu.edu.tr adresinden Türkiye Programları bağlantısı “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır. İnternetten 2016 DGS başvuru işlemleri Cuma günü başlamış bulunuyor. Başvuru son tarihi ise 25 Ekim 2016 mesai saati sonu olarak duyuruldu.
Adaylara yapılan uyarıda internetten başvuru yapılmadan kayıtların tamamlanamayacağı belirtildi. Bu kapsamda internet başvurusu yapmanız şart ve internet başvurusu yaparak işlem bitmemekte. Başvuruların son gününden sonra (25 Ekim 2016) kesinlikle kayıtlar uzatılmayacak ve başvurular alınmayacak. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin Önlisans Programlarından mezun olanlar, Dikey Geçiş kapsamında, mezuniyet alanlarına göre Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya fark dersler alarak Dikey Geçiş kayıt türünden başvuracak adayların, İnternet başvuru ve kredi kartı ile online ödeme işlemlerini nasıl yapacağını anlatan video ve PDF belge bu konusunda sizlere yardımcı olacaktır.
AÖF DGS 2016 KAYIT TARİHLERİ
İnternet Başvuru Tarihi: 21 Ekim 2016 Cuma - 25 Ekim 2016 Salı
İnternet Başvuru Adresi: aof.anadolu.edu.tr
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi: 21 Ekim 2016 Cuma - 25 Ekim 2016 Salı
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2016 Salı
Hafta sonu bürolarımız kapalıdır. Dikey Geçiş İnternet Başvuru ve Kayıt tarihleri, 2016-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.
KAYITLAR İKİ AŞAMALI YAPILIYOR
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin Önlisans Programlarından mezun olanlar Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya 5. yarıyılına fark dersler alarak kayıt yaptırabilecek adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecektir.
ONLİNE (İNTERNET) BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?
Adaylar, internet başvuru işleminden sonra “Öğretim Gideri” ve “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında T.C. kimlik numaraları ile Vakıfbank şubelerinden veya ATM’lerinden gerçekleştirebilirler. Adaylar, belirtilen tarihler arasında İllerde bulunan Açıköğretim Fakültesi bürolarına bizzat başvurarak kayıtlarını gerçekleştireceklerdir. Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar mazeretli kayıt tarihlerinde bizzat veya yakınları aracılığıyla kayıt yaptırabilirler. Belirtilen son tarihden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.
2016 AÖF DGS ONLİNE KAYIT İÇİN TIKLAYIN..!
Yukarda yer alan linkten Dikey Geçiş Sınavı Anadolu Üniversite kayıt ekranına ulaşabilirsiniz.
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1) İnternet Başvuru Belgesi (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak) 2) Fotoğraflı-İmzalı Form (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak) 3) Öğrenci Bilgi Formu (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak) 4) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak) 5) Öğrenim Belgesi (YÖKSİS sorgulaması sonunda bilgilerine ulaşılamayanlardan istenecek) 6) Fotoğraf (İnternet başvurusu sırasında yüklenen fotoğrafın kayıt için uygun olmaması halinde istenecek) 7) Askerlik Durum Belgesi (ASAL sorgulaması sonunda bilgilerine ulaşılamayanlardan istenecek)
ÖDEMELER
Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri VakıfBank aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz: Kredi Kartı/Banka Kartı İle Ödeme (Herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile İnternet başvurunuzu yaptıktan sonra online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapamazsınız.) Şubeden Ödeme, İnternet Bankacılığından Ödeme, ATM’den Ödeme (Kartla/Kartsız)Telefon Bankacılığı ile Ödeme, Posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir. Kayıtla ilgili ödemelerin zamanında yapılmamasından veya yanlış yapılmasından doğacak sonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu değildir. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğu öğrenciye aittir. Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Ziraat Bankası aracılığıyla yapan öğrenciler, kayıt yaptırırken banka dekontunu AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmek zorundadır. Banka dekontunu öğrenim süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.
AÖF ÖNLİSANS
Uzaktan öğretim, "öğrencinin iletişim teknolojilerinden yararlanarak öğrenmesini sağlayan" çağdaş bir uygulamadır. Gelişmiş ya da gelişmekte olan pek çok ülkede uygulanmakta olan uzaktan öğretim yoluyla her yaş her gelir ya da her meslek grubundan insanın, üretkenliklerini yitirmeden, öğrenimlerini kendi hız ve kapasitelerine göre ayarlayarak eğitimlerini sürdürdükleri bir sistemdir. Farklı mekânlardaki öğrenci, öğretim elemanı ve eğitim araçlarını iletişim teknolojileri ile bir araya getiren eğitim modellerini kapsayan uzaktan eğitim, çağın teknolojisinden yararlanılmasını sağlayan bir eğitim felsefesidir. 2015-2016 öğretim yılında "Aşçılık", "Çocuk Gelişimi", "Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik" ve "Yaşlı Bakımı" önlisans programları, 2016-2017 öğretim yılında da "Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri" ile "Web Tasarımı ve Kodlama" önlisans programları yeni açılmıştır.
AÖF LİSANS
Uzaktan öğretim, "öğrencinin iletişim teknolojilerinden yararlanarak öğrenmesini sağlayan" çağdaş bir uygulamadır. Gelişmiş ya da gelişmekte olan pek çok ülkede uygulanmakta olan uzaktan öğretim yoluyla her yaş her gelir ya da her meslek grubundan insanın, üretkenliklerini yitirmeden, öğrenimlerini kendi hız ve kapasitelerine göre ayarlayarak eğitimlerini sürdürdükleri bir sistemdir. Farklı mekânlardaki öğrenci, öğretim elemanı ve eğitim araçlarını iletişim teknolojileri ile bir araya getiren eğitim modellerini kapsayan uzaktan eğitim, çağın teknolojisinden yararlanılmasını sağlayan bir eğitim felsefesidir. 2015-2016 öğretim yılında "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık", "Sağlık Yönetimi", "Sosyal Hizmet" ve "Yönetim Bilişim Sistemleri" lisans programları yeni açılmıştır.
2016-2017 AÖF SINAV TARİHLERİ
Güz Dönemi Ara Sınavı: 26 - 27 Kasım 2016
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 14 - 15 Ocak 2017
Bahar Dönemi Ara Sınavı: 15 - 16 Nisan 2017
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 27 - 28 Mayıs 2017
2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı: 15 Temmuz 2017
NASIL ÖĞRENCİ OLABİLİRİM?
“Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” esaslarına göre Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından lisans öğrenimine devam etmek isteyenler dikey geçişle kayıt yaptırabilmektedirler. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunlarının, örgün ve açıköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları, 2016-2017 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2016 Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek zorundadırlar.
Haberimizden merak ettiğiniz 2016 AÖF DGS kayıt işlemleri hakkında detaylara ulaşabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan kayıtlara ilşikin kurumdan son dakika açıklaması geldi. Siz de haberimizden Diket Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirmeleri ve kayıtlarınızı yapmak için detayları bulabilirsiniz. Açıköğretim (AÖF) iktisat ve işletme fakülteleri için 2016-2017 öğretim yılı kapsamında dikey geçiş internet başvuru ve kayıt işlemleri başladı. Başvurular 25 Ekim’e kadar yapılabilecek.