13 yaşında bombaların peşinde

Suriye rejimi ve Rusya’nın Halep’te yeniden başlattığı saldırı dalgası, bir haftada 322 sivilin canına maloldu. Kuşatma altındaki kentte sağlık ve gıda hizmetleri durma noktasında. Bu vahşeti belgeleyenlerden biri ise 13 yaşındaki Hemidi Azize.

Suriye rejimi ve müttefiklerinin, kuşatma altında bulunan doğu Halep’e başlattıkları yeni saldırı dalgasında bir hafta geride kaldı. Tüm hastanelerin hizmet dışı kaldığı kentte ekmek fırınlarının da çoğunun çalışmadığı bildiriliyor. Rus Hava Kuvvetleri’nin de destek verdiği saldırılarda bir haftada en az 322 sivil hayatını kaybetti, bin 150’si ise yaralandı.

Doğu Halep’te sivil savunma ekipleri durmaksızın enkazların altından yaralıları kurtarmak için çalışırken, gazeteciler de vahşeti belgeliyor. Bunlardan biri de 13 yaşındaki Hemidi Azize. Amerikan NBC televizyonuna konuşan Azize “Ne zaman bir yerde uçaklar bombardıman yapsa, olayı görüntülemek için babamla oraya gidiyoruz” diyor. Azize, bir gazeteci olan babası için ekipmanları hazırlıyor. Baba kız motosiklete atlayıp olay yerine gidiyor ve yıkımı görüntülüyor.

Baba Azize, kızını bir kez yanında götürmek zorunda kaldığını, yaptıklarından çok etkilenen kızının daha sonra da kendisiyle gelmek istediğini söylüyor. Halep Sivil Savunma ekibinin basın sorumlusu İbrahim Ebu Leys, 15 Kasım’dan bu yana Halep’in doğusunda muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlenen hava ve kara saldırılarındaki sivil kayıplara ilişkin açıklama yaptı. Leys, rejim ve Rusya’nın ağırlıklı olarak havadan düzenlediği saldırılarda ölenlerin 82’sinin çocuk olduğunu bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Davutoğlu El Cezire'ye konuştu: Halep'te durum, en az İkinci Dünya Savaşı Stalingrad'ı kadar kötü
Halep'te bombardımanda yaralanan çocuğun gözyaşları
Halepli hemşireler bebekler için ağladı

Dünya Haberleri