1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen çok sayıda kişi gözaltına alındı

Taksim Meydanı'nda Gezi Parkı'nın olduğu bölgede, yasa dışı örgüt lehine pankart açarak slogan atan 2 kadın polis tarafından gözaltına alındı. Beşiktaş'tan Taksim Meydanı'na yürümek isteyen 20 kişilik bir grup da polisin uyarısına uymadıkları için gözaltına alındı.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Taksim Meydanı'ndaki anma ile başladı.  HAK-İŞ Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, kısa bir açıklamada bulundu. Açıklamada, "Bizler Türkiye'nin işçileri, kadınları, erkekler, gençleri, engellileri olarak tüm dünya işçileri ile 1 Mayıs alanlarındayız" denilerek Taksim'de 40 yıl önceki 1 Mayıs'ta hayatını kaybedenler anıldı.

BAKIRKÖY'DE HAREKETLİLİK BAŞLADI

İstanbul'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapılacağı Bakırköy Halk Pazarı çevresinde hareketlilik başladı.

Kutlamaların yapılacağı alana yapılacak yürüyüş güzergahlarından biri İncirli Caddesi. Bazı siyasi partiler ile emek örgütleri üyeleri trafiğe de kapatılan İncirli Caddesi'nde belirlenen noktalarda erken saatlerden itibaren toplanmaya başladı.
Bayrak ve flamalarını hazırlayan gruplar zaman zaman çalınan müzikler eşliğinde horon teperek eğlendi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı İncirli Caddesi üzerinde arama kontrol noktaları oluşturuldu.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU ÇALIŞAN İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Emek ne kadar güçlü olursa, emeğin hak ve hukuku ne kadar güçlü korunursa ülkemizin dünya ile yarışı da o kadar güçlü olacaktır." dedi. Müezzinoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Sincan Organize Sanayi Bölgesindeki Arçelik fabrikası ile Etimesgut'taki MKE Gazi Fişek Fabrikasını ziyaret etti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Beşiktaş'ta toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis ekipleri müdahale etti. Beşiktaş Meydanı'nda bir araya gelen Halkın Kurtuluş Partisi üyesi bir grup, buradan Taksim'e çıkmak istedi.

Çevrede güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri grubun önüne geçerek dağılmaları uyarısında bulundu. Uyarılara rağmen yürümek isteyen yaklaşık 20 kişilik grup, polis ekiplerinin müdahalesiyle gözaltına alındı.

2 KADIN GÖZALTINA ALINDI

Taksim Meydanı’nda Gezi Parkı’nın olduğu bölgede pankart açan iki kadın slogan atmaya başladı. Yasa dışı bir örgütü lehinde slogana atan iki kadına çevredeki polis ekipleri müdahale etti.

Pankartları ellerinden alınan kadınlar, gözaltına alınarak polis aracına götürüldü. Kadınların araca binmemek için uzun süre polislere direndiği görüldü.

Bakırköy'deki 1 Mayıs kutlamalarına katılanlar daha önce alışık olmadıkları bir kontrolden geçiriliyor. Kutlama için arama noktasına gelenler görevli polis tarafından aramadan geçiriliyor. Daha sonra görevli sivil polis memurları akıllı telefonlarla alana sokulan her pankart ve dövizi fotoğraflıyor. Bazen polisler bazen de 1 Mayıs katılımcıları pankart ve dövizleri açarak polis memurunun fotoğraf çekmesine yardımcı oluyor. Kontrolden geçen pankart ve dövizlerin fotoğrafları polis tarafından amirlerine gönderiliyor. Onay alan ve kayda geçen pankart ve dövizlerin içeri alınmasına izin veriliyor.

MECİDİYEKÖY'DE 25 GÖZALTI

1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen bazı gruplara yapılan müdahale sonrası ara sokaklara dağılan göstericilerden 25'i Mecidiyeköy civarında gözaltına alındı. 1 Mayıs'ta Mecidiyeköy civarında toplanarak yasaklı olmasına rağmen Taksim'e çıkmak isteyen bazı gruplara polis müdahale etti. Yapılan müdahale sonrası ara sokaklara dağılan göstericilerden bazıları Mecidiyeköy civarında bir araya gelmek isteyince polis tarafından gözaltına alındı. Mecidiyeköy'deki köprü altına getirilen göstericiler, burada plastik kelepçe takılarak gözaltı otobüsüne bindirildi. Şuana kadar Mecidiyeköy civarında alınanların sayısının 25 olduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta çalışmak zorunda olan inşaat ve temizlik işçileri
Taksim esnafı müşteri bulamayınca top oynadı
İstanbul'da vapur ve motor seferleri durdu

Güncel Haberleri