Almanya'dan kritik mülteci kararı: Moria'dan bin 500 kişi alacağız

Almanya'dan kritik mülteci kararı: Moria'dan bin 500 kişi alacağız

Yunanistan'da mültecilerin kaldığı Moria kampının yanmasının ardından Almanya'dan kritik bir adım geldi. Almanya Başbakanı Merkel'in, Yunanistan'dan bin 500 mülteciyi ülkeye kabul etmeye hazırlandığı öne sürüldü. Moria sığınmacı kampında çıkan yangından sonra, Almanya'nın farklı şehirlerinde binlerce kişinin katılımıyla mitingler düzenlenmişti.

Yunanistan'da mültecilerin kaldığı Moria kampının yanmasının ardından Almanya'dan kritik bir adım geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile yaptığı görüşmelerden sonra adalardan bin 500 mülteciyi Almanya'ya kabul etmeye hazırlanıyor.

Alman Basın Ajansı'nın (DPA) haberine göre siyasiler, alınacak mültecilerin çocuklu aileler olması için bir formül üzerinde çalışıyor.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bulunan Moria sığınmacı kampında çıkan yangının ardından, Almanya'nın farklı şehirlerinde binlerce kişinin katılımıyla mitingler düzenlenmişti.

Sığınmacıların ülkelerine getirilmesini isteyen protestocular, sık sık 'Moria'dan Almanya'ya getirin, hemen şimdi', 'Yerimiz var', 'Sınırlara hayır' sloganları atarak insanlık için umut ışığı yakmıştı.

Yaklaşık 12 bin 500 sığınmacıya ev sahipliği yapan Moria Kampı'nda geçen hafta peş peşe yangınlar çıkmış, binlerce kişi evsiz kalmıştı.

Yangınların ardından kent merkezine yürümek isteyen sığınmacıları engellemek için çevik kuvvet polisleri de kamp çevresine barikatlar kurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN