Ağustos ayı KÇÖ yattı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman hesaba yatar?

Ağustos ayı KÇÖ yattı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman hesaba yatar?

Kısa çalışma ödeneği hakkında araştırma yapan vatandaşlar ödemelerin yatıp yatmadığını merak ediyor ve bu nedenle ‘Ağustos ayı KÇÖ yattı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman hesaba yatar?’ sorularına cevap arıyor. KÇÖ’ye dair bilgiler…

Koronavirüs nedeniyle çalışamayan ya da belli günlerde çalışmak zorunda olanlar, ‘Ağustos ayı KÇÖ yattı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman hesaba yatar?’ sorularına yanıt aranıyor. Ödemeler her ay İŞKUR tarafından çalışanların hesaplarına veya PTT'ler aracılığıyla yatırılıyor. Detaylar sizler için haberimizde…

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMANA KADAR UZATILDI?

Bakan Selçuk Twitter hesabı üzerinden normalleşme sürecinde istihdamı korumak amacıyla Sosyal Koruma Kalkanımızın çalışan ve işverenlerin yanında olmaya devam ettiklerini duyurdu. Fesih kısıtının, Nakdi ücret desteği ve mevcut faydalanmakta olanlar için Kısa Çalışma Ödeneğinin 1 ay daha uzatıldığını bildirdi.

Kısa Çalışma Ödeneğinin süresinin uzatılması Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

25/8/199 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun sürekli olmayan 23'üncü maddesinde anlatılan esaslara göre yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeni ile dışsal etkilerden kaynaklı dönemsel sonuçlar kapsamında zorlayıcı nedenler gerekçesi ile 30/6/2020 tarihine kadar bu tarihte dahil olmak üzere kısa çalışma başvurusunun da bulunmuş olan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, anlatılan Kanunun 2. maddesi kapsamında uzatma süresi ile kısıtlı kalmaksızın 29/6/2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile açıklanan esaslara göre ve söz konusu karar ile uzatılan bir aylık zamandan sonra başlamak üzere bir ay daha uzatılmıştır.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YATTI MI?

5 Ağustos tarihinde yapılması beklenen Temmuz ayının kısa çalışma ödemesi Kurban Bayramı sebebiyle erkene çekilmiş ve 27 Temmuz tarihinde T.C kimlik numaralarının son gününe bakılarak gün gün yatırılmıştı. Ağustos ayı Kısa Çalışma Ödeneğinin ne zaman yatacağı ile ilgili güncel bir bilgi ise henüz yayımlanmadı. Detaylar geldikçe sizler ile KARAR.COM'da paylaşacağız.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA

Kısa Çalışma Ödeneği e-devlet şifresi ile İŞKUR'a giriş yapılmasının ardından yada e-devlet üzerinden İşisizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Sorgulama ekranı üzerinden sorgulanabilir.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN