Ankara'da su sorununa köklü çözüm! ABB yeni cihazı tanıttı: Artık sürekli sular kesilmeyecek

Su kesintilerinin yaşandığı ve vatandaşın oldukça zorlandığı Ankara’da bu probleme yeni bir çözüm getirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, su kesintisi sorununun önüne geçebilmek için yeni cihazını tanıttı. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralıların sık sık yaşadığı o soruna karşı yepyeni bir çözümle geldi. Edinilen bilgilere göre su kesintisi sorununa yeni bir cihazla son verilecek. ABB tarafından yapılan açıklamalara göre bu yeni cihaz sayesinde herhangi bir işlem yapılırken su kesintisine gerek kalmayacak.

yeni-proje-2-001.jpg

SU KESİNTİSİNE YENİ ÇÖZÜM

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerine ilişkin paylaşımlar yapan “Ankara Büyükşehir Belediyesi” isimli sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşımda su kesintilerini önüne geçmek amacıyla ASKİ Genel Müdürlüğü’nün “Hot Tapping” adlı cihazı bünyesine kattığı öğrenildi.

Söz konusu bu cihaz içme suyu ana isale hattından başka bir bölgeye bağlantı alınması durumunda su kesintisine gerek duyulmadan işlemin yapılmasını sağlayacak. Bu sayede herhangi bir çalışma esnasında yaşanan su kesintilerinin önüne geçilmiş olacak.

yeni-proje-3-001.jpg

HOT TAPPİNG NEDİR?

Sıcak kılavuz çekme veya basınçla kılavuz çekme, mevcut boru tesisatına veya basınçlı kaplara, borunun veya kabın ilgili bölümünü kesintiye uğratmadan veya boşaltmadan bağlantı yapma yöntemidir. Bu, bir boru veya tank üzerinde bakım veya modifikasyon yapılırken çalışmaya devam edebileceği anlamına gelir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN