Öğretmen atamalarında sorunlar devam ediyor! 400 bin öğretmen atama bekliyor

Öğretmen atamalarında sorunlar devam ediyor! 400 bin öğretmen atama bekliyor

CHP'li İlgezdi Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ataması takvimini hala açıklamasına tepki göstererek, "Öğretmen atamaları artık yılan hikayesine döndü!" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmen atamalarıyla ilgili hedeflenen sayıya ulaşıldığını iddiasına sert tepki gösterdi. İlgezdi, 400 bin öğretmenin atama beklediğini ve atamaların ihtiyaç kadar olmadığını savundu.

'MÜLAKAT TORPİLDİR, LİYAKAT DEĞİL!'

İlgezdi, mülakat uygulamalarının adil olmadığını ve kayırmacılığa yol açtığını belirterek, "Yazılı sınavdan 98.72 alan bir gencimiz, mülakatta 64 alıyorsa torpil vardır, liyakat yoktur. Öğretmen atamalarında, kamu personeli işe alımlarında ve görevde yükselmelerde mülakat ve benzeri uygulamalardan vazgeçilmesi gerek" dedi.

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ, İŞÇİ CİNAYETLERİYLE İLGİLİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ: “1929 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TÜM BU RAKAMLAR ORTADAYKEN BUNA İŞ KAZASI DEMEK VİCDANSIZLIKTIR, İŞ KAZASI DEĞİL, CİNAYET BU”CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi

'ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIZ'

Mülakat uygulamalarının adil olmadığını ve kayırmacılığa yol açtığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, “Gençlerimiz atanma umuduyla gece gündüz demeden çalışıyor, yüksek puanlar alıyor, atama bekliyor, atama olsa mülakat denen bir aldatmaca var. Mülakat mı diyelim yoksa gerçek ismini mi söyleyelim, gerçeklerden yanayız torpil var. Hani seçim öncesi kaldırılacağı için Cumhurbaşkanının söz verdiği ama Bakanın devam edeceğini açıkladığı mülakattan bahsediyorum. Yazılı sınavdan 98.72 alan bir gencimiz, mülakatta 64 alıyorsa torpil vardır, liyakat yoktur. Öğretmen atamalarında, kamu personeli işe alımlarında ve görevde yükselmelerde mülakat ve benzeri uygulamalardan vazgeçilmesi gerek. Geçen hafta sonu haklı taleplerini dile getiren kıymetli öğretmenlerimizin her daim yanındayız ve sonuna kadar destekçisiyiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN