Nisan’da ekip üzerine naylon çekildi! Temmuz’da toplanıp Marmara, İç Anadolu, Karadeniz’e gönderiliyor!

Nisan’da ekip üzerine naylon çekildi! Temmuz’da toplanıp Marmara, İç Anadolu, Karadeniz’e gönderiliyor!

Türkiye'nin farklı şehirlerinde farklı tarım ürünleri toprakla buluşmaya devam ediyor. Nisan ayında ekip üzerine naylon çeken çiftçiler ürünleri Temmuz ayında toplayıp Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor. İç Anadolu, Marmara, Karadeniz bu ürünler için sırada bekliyor.

Türkiye'de karpuz denildiğinde akla ilk gelen şehirlerden biri Bilecik oluyor. Bilecik'in meşhur karpuzları Osmaneli'nde toprakla buluştu. Marmara Bölgesi'nin karpuz üretim merkezi olan Bilecik, çiftçilerin de geçim kaynağı oluyor. Nisan ayında toprakla buluşan fideler Temmuz ayında toplanıp sofralarda yerini alıyor.

50 DÖNÜMDE ÜRETİLİYOR

Sakarya Nehri kıyısında yer alan ve adını nehirden alan vadedeki arazilerde yetiştirilen Osmaneli karpuzu, Temmuz ayında hasat edilecek. Yüksek verim almak için çalışmalarını sürdüren üreticiler toprağa ekilen fideleri zirai don ihtimaline karşı da sarıp sarmalıyor. Üzerine çektikleri naylon ile önlem almaya çalışan çiftçiler verimli ürünleri Temmuz ayında toplamaya başlayacak.

osmaneli-karpuzu.jpgNehirden sulanan 50.000 dönüm arazide üretim yapan Çiftçiler geçtiğimiz yıl 250.000 ton rekolte aldı. Kendine özgü bir aroması bulunan Osmaneli karpuzu Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz'in birçok şehrine gönderiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN