Köylüler bahçeden tek tek topluyor, 81 ile ulaşıyor! Elazığ’da yılın ilk hasadı: Kilosu 60 liradan alıcı buluyor

Köylüler bahçeden tek tek topluyor, 81 ile ulaşıyor! Elazığ’da yılın ilk hasadı: Kilosu 60 liradan alıcı buluyor

Elazığ’da örtü altı yetiştirilen ürünü köylüler bahçeden tek tek topluyor, 81 ile ulaşıyor. Bölgede yürütülen hummalı çalışma sonrasında ürünler kilosu 60 TL’den alıcı buluyor…

Elazığ’a bağlı Uluova’ya özgü, lezzeti ve aroması ile bölge halkının favorisi olan çilekte yılın ilk hasadı başladı. Önceki yıllara göre bol yağış alan Elazığ’da bu yıl rekoltenin yüksek olmasından kaynaklı yılın ilk örtü altı çileği de erkenden toplandı.

Günün ilk ışıklarında mesaiye başlayan işçiler, bin bir emekle topladıkları çilekleri aracılar ile alıcılara ulaştırıyor. Böylece taze ve lezzetli çilekler hem sofralara taşınıyor hem de bölgenin ekonomisine katkı sağlıyor.

elazigda-cilek-hasadi.jpg

KİLOSU 60 TL’DEN SATILIYOR

Elazığ Kuyulu Köyü’nde 16 senedir çilek yetiştiren Necati Karataş, bu sene çileğin kilosunun 60 TL’den satıldığını belirtti. Hem tarlada hem de örtü altında çilek yetiştirdiklerini belirten Karataş, "Örtü altında yaklaşık 16 yıldır çilek üretimi yapıyoruz. Bu sezonda örtü altı çileğimizi üretmeye ve toplamaya başladık. Mahsulleri alıyoruz. Bu bittiğinde bu sefer tarlada işler başlıyor. Dönüşümlü olarak yılın 10 ayında çilek üretiyoruz.

elazigda-cilek-hasadi-1.jpg

Kuyulu çileğimiz çok güzel. Buna ek olarak çeşit gelişimini sağladık. Daha kaliteli, verimi çok, raf ömrü uzun ve aroması daha güzel olan çilek cinsi olan kabalacını getirdik. Bunu yılın 10 ayında üretiyoruz. Genelde mahsulümüzü yakın çevreye ulaştırıyoruz. Fiyatlarımız şuanda 60 lira civarında toptan gidiyor ve çileğimiz rağbet görüyor. Üretim olduğu sürece tüketim, pazarda problemimiz yok” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN