En “yerli ve milli” vakıflar Avrupa’dan fonlanırken yakalandı!

En “yerli ve milli” vakıflar Avrupa’dan fonlanırken yakalandı!

İktidara yakınlığıyla bilinen TÜGVA, Etnospor, TÜRGEV, SETA, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği gibi vakıfların yıllardır AB fonlarından milyonlarca euroluk destek aldığı ortaya çıktı.

Gazeteci Metin Cihan, Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanan bazı Türk vakıflarını sosyal medya hesabı üzerinden ifşa etti. TÜGVA, TÜRGEV, SETA Vakfı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği gibi iktidara yakın kuruluşların yıllardır AB fonlarını kullandığı anlaşıldı. Geçmişte iktidar cenahından olup AB fonlarından yararlanan kuruluşların "hainlikle" suçlandığı bir ortamda, bu vakıfların yıllardır bu fonlardan yararlandığının ortaya çıkması trajikomik bir durumu gözler önüne serdi.

Metin Cihan’ın paylaşımında yer alan kuruluşlar arasında TRT, TÜGVA, TÜRGEV, SETA Vakfı, İHH, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Dünya Etnospor Konfederasyonu (Federasyonun Başkanı Bilal Erdoğan) bulunuyor. Bu vakıfların AB’den aldığı fonların miktarı ve projeleri dikkat çekiyor.

Özellikle TÜGVA'nın, Erasmus+ programı kapsamında KA227-YOU-098395 kodlu projeyle AB'den fonlandığı ortaya çıktı. Proje tanıtımında “Turkey Youth Federation” olarak belirtilen kuruluşun aslında TÜGVA olduğu anlaşılıyor.

Cihan'ın paylaştığı bilgilere göre, her yıl milyonlarca euro fon akışı gerçekleşiyor. Bu fonların, AB’nin resmi sayfalarında da görülebileceği gibi, STK'lar ile işbirliği ve uluslararası etki alanı oluşturma hedefiyle sağlandığı belirtiliyor. AB’nin Türkiye’deki partner olarak seçtiği TÜGVA ve diğer kuruluşlar, bu fonlardan ciddi şekilde faydalanıyor.

'BU SADECE KÜÇÜK BİR ÖRNEK'

Metin Cihan, bu bilgileri paylaşırken şu ifadeleri kullandı:

“AB Erasmus+ fonu örneğin KA227-YOU-098395 kodlu projeyle kimi fonluyor? Bakıyoruz ve Turkey Youth Federation olduğunu görüyoruz. Böyle tanıdık gelmemiş olabilir. Bildiğimiz TÜGVA. Bunun sadece küçük bir örnek olduğunu hatırlatmak isterim. Her yıl milyonlarca € fon akışı gerçekleşiyor. Belgeleriyle paylaşacağım. Proje tanıtımında da okuyacağınız gibi AB bunu STK'lar ile işbirliği olarak tanımlıyor ve uluslararası bir etki alanı oluşturma hedefi belirleniyor. Türkiye'de seçtikleri partner TÜGVA oluyor. Kaynak: Avrupa Birliği resmi sayfası.”

Geçmişte AB fonlarından yararlanan kuruluşları "hainlikle" suçlayan iktidar cenahının, bugün bu fonları alan vakıfların kendi yakın çevrelerinden çıkması durumu, oldukça ilginç bir hale getirdi. Cihan’ın açıklamaları ve sunduğu belgeler, AB fonlarının Türkiye’de nasıl kullanıldığını ve kimlere aktarıldığını net bir şekilde gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN