BBP MKYK üyesinin şirketi İsrail devletinin ana tedarikçisi çıktı

BBP MKYK üyesinin şirketi İsrail devletinin ana tedarikçisi çıktı

Gazeteci Metin Cihan, İsrail ile devam eden sıcak ticari bağları belgelerle açıklarken, Pamukkale Kablo'nun İsrail devletinin ana tedarikçisi olduğu ortaya çıktı. Cihan, "Doğrudan, İsrail Devleti ile ticaret yapmadığımız kalmıştı. Meğer onu da yapıyormuşuz." diyerek yaşanan skandalın boyutuna dikkat çekti.

Tel Aviv yönetiminin Gazze'de 35 binden fazla çoğu çocuk sivili öldürdüğü katliamın ışığında, Türkiye'nin İsrail ile olan ticari ilişkileri sıkça gündeme gelmekte. Özellikle 7 Ekim'den bu yana, bu ilişkilerdeki yeni gelişmeler ve belgeler, Türkiye'nin İsrail devletiyle doğrudan ticaret yaptığını gözler önüne seriyor.

BAKAN BOLAT 'DEVLETLER YAPMIYOR' DEMİŞTİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, seçim sürecinde Türkiye'nin İsrail ile herhangi bir ticaret yapmadığını iddia etmişti. Bolat, önce 'Devletler değil şirketler yapıyor' demişti. Ancak sonraki açıklamalarında "Biraz yapılmış" demek zorunda kalmıştı. Yerel seçimler sonrası, AK Parti'nin uğradığı yenilginin ardından, İsrail'e yönelik bazı ticari kısıtlamalar getirilmiş olsa da, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi'nin "Katliam ayrı ticaret ayrı" şeklindeki ifadeleri ve savaş ile ticaretin birbirinden ayrı tutulması gerektiğini vurgulaması tartışmaları alevlendirdi.

4dsg4sd4g.jpg

ZEYBEKCİ BBP'Lİ SEMERCİ'Yİ Mİ İŞARET ETTİ?

Zeybekçi, İsrail ile olan serbest ticaret anlaşmasını savunurken, Mavi Marmara olayı sırasında dahi ticaretin askıya alınmadığını belirtti ve Filistin hassasiyeti üzerinden eleştirilere sert yanıt verdi. İddialara göre, Zeybekçi'nin "Denizli'nin İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var" sözleri, Denizli merkezli Pamukkale Kablo şirketinin sahibi Mustafa Semerci'yi işaret ediyor olabilir. BBP MKYK üyesi olan Semerci'nin şirketi, Aliağa Gümrük kayıtlarına göre İsrail'in ana kargo tedarikçisi olarak belirlendi.

Metin Cihan'ın açıklamalarıyla, İsrail ile yapılan ticaretin sadece özel şirketler aracılığıyla değil, doğrudan İsrail devletiyle de sürdürüldüğü anlaşıldı. Gazeteci Cihan, bu durumu "Doğrudan İsrail Devleti ile ticaret yapmadığımız kalmıştı. Meğer onu da yapıyormuşuz. Gazze'de katliam devam ederken" sözleriyle ifade etti.

sdg8sdg8.jpg

İşte Cihan'ın son paylaşımı:

Doğrudan İsrail Devleti ile ticaret yapmadığımız kalmıştı. Meğer onu da yapıyormuşuz. Gazze'de katliam devam ederken. Şirket, Pamukkale Kablo. Sahibi, Mustafa Semerci. BBP kurucusu ve MKYK üyesi. Denizli'deki bu şirketin İsrail'in bir numaralı kargo tedarikçisi olduğunu daha önce açıklamıştım. Dün gece Aliağa Gümrük kayıtlarına bakarken şirketin adı dikkatimi çekti. Liste çok uzun, sadece 7 Ekim'den sonra olanları paylaşıyorum. Karşı taraftaki şirket The Israel Electric Cooperation Ltd'i de merak ettim ve açıkçası bu kadarını beklemiyordum. İsrail devletinin elektrik şirketi çıktı.

STARBUCKS BASANLARA SAHİP ÇIKMIŞTI

Hatırlayalım, Nihat Zeybekci birkaç gün önce bu patronlarla buluştuktan sonra ne demişti: "Denizli biliyorsunuz Türkiye'nin en büyük bakır kablo ihracatçısı olan bir şehir. İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var." Bu sözler şimdi daha iyi anlaşılıyor. Bu arada, hatırlarsınız, BBP'li gençler Starbucks basıp insanlara sataşıp Gazze'ye kurşun saydıkları kahvelerini döküyordu. Kendi yöneticilerinin aynı esnada İsrail Devleti ile milyon dolarlık ticaret halinde olduğunu biliyorlar mıydı? Sanmıyorum.

Not: İlk açıkladığım günden itibaren BBP bu ticareti kabul etti ve aynen devam etti. BBP yöneticileri bunu sorun olarak görmüyorlar. Üyeleri rahatsız olabilir ama umursamıyorlar. Tıpkı Nihat Zeybekci'nin dediği gibi, onların Filistin Davası sadece istismar etmek için var. Ezan ve bayrak sevgisi de öyle. Hiçbir şey kodamanların kâr hesabı kadar değerli değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN