Yarım asırlık dev zincir market iflas etti! Ankara, İstanbul, Kayseri… Herkes yıllardır alışveriş yapıyordu

Yarım asırlık dev zincir market iflas etti! Ankara, İstanbul, Kayseri… Herkes yıllardır alışveriş yapıyordu

Türkiye'nin farklı şehirlerinde yarım asırdır faaliyet gösteren dev zincir market kepenk indirdi. Ankara, İstanbul, Kayseri'de birçok şubesi bulunan zincir market ekonomik krize daha fazla dayanamadı. Herkesin yıllardır alışveriş yaptığı zincir marketten kötü haber geldi. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin önde gelen perakende zincir marketleri arasında yer alan Beğendik Marketleri, iflas listesine adını yazdıran şirketler arasında yer alıyor. Yarım asırdır Türkiye'de faaliyet gösteren zincir market uzun yıllardır ülke ekonomisine katkı sağlıyordu. Son zamanlarda yaşanan finansal krizler yıllarını vermiş şirketlerinde son oluyor. İşte tüm detaylar…

YILLARIN MARKETİ KEPENK İNDİRİYOR

1986 yılında Kayseri'de kurulan ve Türkiye'de perakende sektörüne yön veren Beğendik, 1990'lı yıllarda Ankara Kocatepe'de açtığı mağazası ile büyük bir ivme kazandı. 2000'lerin başında mali zorluklarla karşı karşıya kalan Beğendik, Real Marketlerinin satın alınması gibi büyük yatırımlar ile birlikte finansal yapısı da bozulmaya başladı.

begendik-iflas.jpg

İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen dava, Beğendik için dönüm noktası oldu. 16 Ekim'de alınan iflas kararı, şirketin mali durumunun kurtarılamayacağını resmen ilan etti.

MAHKEME İFLAS KARARI VERDİ

Beğendik'in iki ana şirketi için mahkemeden iflas kararı çıktı. Bu kararlar şirketin varlıklarının tasfiye edilmesi ve borçlarının ödenmesi kapsamında yer alırken Beğendik'in iflası yüzlerce çalışanın işsiz kalmasına neden olduğu. Çok tedarikçinin mağdur olmasına neden olan bu hareket Türk perakende sektöründe ciddi bir boşluk oluşturdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN