Ruanda'da kötü hava koşullarının bilançosu: 49 ölü, 79 yaralı

Ruanda'da kötü hava koşullarının bilançosu: 49 ölü, 79 yaralı

Son aylarda kötü hava koşullarının etkisi altında olan Ruanda’da meydana gelen sel, toprak kayması ve yıldırım çarpması gibi afetler nedeniyle 49 kişinin hayatını kaybettiği, 79 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Ruanda Acil Durum Yönetimi Bakanı Albert Murasira, kötü hava koşullarının yol açtığı afetler nedeniyle ülkede son iki ayda 49 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 79 kişinin yaralandığını duyurdu.

Yaklaşık 5 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirten Murasira, ev, köprü, okul, yollar ve tarım arazilerinin hasar gördüğü bilgisini paylaştı.

METEOROLOJİ: KÖTÜ HAVA SÜRECEK

Ruanda Meteoroloji Ajansı, şiddetli yağışların gelecek hafta da süreceği uyarısında bulunurken, geçen yıl mayıs ayında Ruanda'nın batısı ve kuzeyindeki sel ve toprak kaymalarında 135 kişi hayatını kaybetmişti.

Doğu Afrika ülkelerinden Ruanda'nın haricinde Kenya, Tanzanya, Burundi ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti gibi ülkeler de şiddetli yağışların yol açtığı sellerden olumsuz etkileniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN