Kenya'da sel felaketi: Can kaybı 210'a ulaştı

Kenya'da sel felaketi: Can kaybı 210'a ulaştı

Kenya, Mart ayının ortasından bu yana devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle büyük bir felaketle karşı karşıya. Kenya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamalara göre, son 24 saat içinde yaşanan sel felaketinde 22 kişi daha hayatını kaybetti ve toplam ölü sayısı 210’a ulaştı. Ayrıca 125 kişi de yaralandı, 90 kişi ise kayıp.

Doğu Afrika ülkesi Kenya’da şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 210’a yükseldi.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto’nun ofisinden beklenen Hidaya Kasırgası nedeniyle yapılan uyarıda, "Kıyı bölgesinin Hidaya Kasırgası’ndan etkilenmesi bekleniyor. Bu da Hint Okyanusu’nda şiddetli yağışlara, büyük dalgalara ve kuvvetli rüzgarlara yol açacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Fırtına öncesi 33 noktadaki 178 baraj ve rezervuarın yakınında yaşayanlar için tahliye emri verildi ve halka dikkatli olma çağrısı yapıldı.

Hidaya Fırtınası’nın şiddetli yağışlarda 155 kişinin hayatını kaybettiği komşu Tanzanya’da, daha sonra komşu Kenya’da etkili olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN