Almanya'da şiddetli yağış hayatı felç etti

Almanya'da şiddetli yağış hayatı felç etti

Son günlerde şiddetli yağış ve fırtınanın etkisi altında olan Almanya'da su baskınları oldu, yıldırım düştü, ağaçlar devrildi, bazı havalimanları ve demir yolu ulaşımında ise aksamalar meydana geldi.

Almanya'nın bazı bölgelerinde şiddetli yağış ve fırtına hayatı felç etti. Baden-Württemberg eyaletinde taşan dereler yolları sular altında bıraktı, mahzenleri su basması sonucu binalarda büyük maddi hasarlar oluştu.

Eyalet başkenti Stuttgart'ta yıldırım düşmesi çok sayıda itfaiye ekibinin operasyonuna yol açtı ve bazı sokaklar kapatıldı. Sigmaringen kentinde bir demir yolu sinyal kutusu yıldırım düşmesi sonucu kullanılamaz hale geldi, bu nedenle bölgede tren seferlerinin bir kısmı yapılamadı.

300’E YAKIN YARDIM OPERASYONU

2021'de sel felaketinin yaşandığı Rheinland-Pfalz eyaletinin Ahrweiler bölgesinde de 300 civarında yardım operasyonu gerçekleştirildi. Maddi hasarın meydana geldiği bölgede ölü ve yaralı olmadığı açıklandı.

Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde de kötü hava koşulları nedeniyle çok sayıda su baskını ve taşkın yaşandı. Eyalette ayrıca 24 trafik kazası kaydedildi. Hessen'in güneyindeki Bad Schwalbach beldesinde bir huzurevinin zemin katı su baskını nedeniyle boşaltıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN