Aliyev'den Ermenistan açıklaması: Barışa hiç olmadığımız kadar yakınız

Aliyev'den Ermenistan açıklaması: Barışa hiç olmadığımız kadar yakınız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile barış anlaşmasına hiç olmadıkları kadar yakın olduklarını belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Moskova'daki görüşmesinden bir gün sonra yaptığı açıklamada, Ermenistan ile potansiyel bir barış anlaşmasına hiç olmadıkları kadar yaklaştıklarını duyurdu.

İki ülke arasında sürmekte olan toprak anlaşmazlıklarını sona erdirmek amacıyla sınır belirleme çalışmaları başlatıldı.

SINIR ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Salı günü Azerbaycan ve Ermenistan'dan ekipler, Sovyet dönemi haritalarına dayanarak belirlenen bir sınır bölümünde fiziksel sınır incelemelerine başladılar. Bu adım, iki ülke arasında yıllardır devam eden gerginliği sona erdirmek için atılan önemli bir adım olarak görülüyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Kazakistan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan toplantıda iki ülkenin dışişleri bakanlarının bir araya geleceğini belirtti ve üçüncü bir tarafın gözlemciliği olmaksızın, iki ülkenin kendi başlarına anlaşmaya varabileceğini ifade etti.

'ARTIK TEMAS HATTI YOK SINIR HATTI OLACAK'

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise, yeni sınır düzenlemelerinin iki ülke arasındaki ilişkilerde önemli bir değişiklik olacağını ve artık temas hattı yerine resmi bir sınırın oluşacağını vurguladı. Paşinyan, "Bu, iki ülke için bir barış işareti olacak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN