Çayın yanına en sağlıklı atıştırmalık! Çocuklar vitaminli bu tatlıya bayılıyor... İşte fıstıklı susamlı krokan tarifi

Çayın yanına en sağlıklı atıştırmalık! Çocuklar vitaminli bu tatlıya bayılıyor...  İşte fıstıklı susamlı krokan tarifi

Tabağınızda yer alan tatlı krizine çözüm bulmanın yeni bir yolu var: Fıstıklı susamlı krokan! Hem lezzetli hem de kolay yapımıyla bu tarif, atıştırmalık ihtiyacınızı karşılamak için mükemmel bir seçenek. Bu nefis tarif için gerekli malzemeler oldukça basit. İşte ihtiyacınız olanlar...

Yemek kültürümüzde yer alan lezzetli tarifler arasında krokanın yeri her zaman ayrıdır. Özellikle fıstık ve susamın eşsiz uyumuyla hazırlanan krokan, hem tatlı bir atıştırmalık olarak hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz özel bir lezzet olarak ön plana çıkıyor. Bugün sizlerle bu enfes lezzetin evinizde kolayca hazırlanabilecek sırlarını paylaşacağız.

MALZEMELER

1 su bardağı şeker

1 su bardağı kavrulmuş fıstık

Yarım su bardağı susam

1,5 tatlı kaşığı tereyağı

susamli-bademli-yer-fistikl-krokan-tarifi-kahvekafe-kahvekafenet-min.jpg

YAPILIŞI

  • Uygun bir tavanın içine şekeri koyunuz ve yakmadan orta ateşte karamelize ediniz.
  • Sonra içine tereyağını ekleyip eritiniz. Üzerine fıstığı ve susamı koyup güzelce karıştırınız ocağın altını kapatınız. Hızlı bir şekilde donmadan yağlı kağıt arası alıp merdane yardımıyla inceltiniz.
  • Sonra dilediğiniz büyüklükte dilimleyiniz.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN