Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin’den Fethiye Belediyesine ziyaret

Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin’den Fethiye Belediyesine ziyaret

Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin ve Muavin Konsolos Anatolii MALIUSKA, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'ya resmi ziyarette bulundu. Belediye Başkanı Karaca ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Antalya’da yaklaşık bir yıldır görev yapan Konsolos Oleksandr Voronin'e görevinde kolaylıklar diledi.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce bitmesini istediklerini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini istediklerini ifade eden Başkan Karaca, ziyaret esnasında Konsolos Voronin'e Fethiye’nin eski dönemlerini gösteren bir tablo ile çeşitli yöresel ürünlerden oluşan bir set hediye etti.

Konsolos Voronin de savaşın bir an önce bitmesini istediklerini belirterek, savaştan dolayı Türkiye'ye gelmek isteyen pek çok Ukraynalı turistin gelemediğini belirtti. Görüşmede turizmde işbirliği ve yakın ilişkilerin devamı konusunda görüşbirliğine varılırken Başkan Karaca; “Ukrayna ile sürdürülebilir bir turizm için işbirliğimiz ve sıcak ilişkilerimiz her zaman sürecek” şeklinde konuştu.

Kayıtlı olarak Fethiye’de 900, Muğla genelinde ise 3000 civarında Ukraynalı yabancı yaşadığını ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; “Sayın Voronin'e ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Rusya – Ukrayna arasında devam eden savaşı endişeyle takip ediyoruz ve en kısa zamanda barış diliyoruz. Rusya - Ukrayna savaşı başta olmak üzere bölgede yaşanan son gelişmeler hakkında sohbet ettiğimiz ve turizm sezonuna ilişkin değerlendirmelerimizi paylaştığımız Oleksandr Voronin'i Fethiye’de ağırlamaktan mutlu olduk” dedi.

Ukraynalı birçok vatandaşın yaşamak ve tatil yapmak için Muğla'yı tercih ettiğini, kültürel ve tarihi olarak iki ülkenin birbirine yakın olduğunu, geçen yıl Türkiye’ye toplamda 2 milyon kadar Ukraynalı turistin geldiğini, bunların 300 bin kadarının Muğla bölgesini, 150 bin kadarının ise doğrudan Fethiye’yi ziyaret ettiğini vurgulayan Ukrayna Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin; “Antalya ve Muğla’nın Türk turizminin lokomotifleri olduğunu” belirterek, Muğla’da özellikle Marmaris, Bodrum ve Fethiye’nin Ukraynalı misafirlere son derece iyi bir şekilde evsahipliği yapmasından ötürü teşekkürlerini iletti.

Başkan Karaca daha sonra yaptığı açıklamada; “Bugün Belediyemizde Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Sayın Oleksandr VORONİN ile sıradan bir nezaket ziyaretinin ötesinde, yaklaşık bir saat süren, çok kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik.

Görüşmede; Ukrayna ile Fethiye arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi başta olmak üzere, çeşitli konu başlıklarını ele aldık. Kendileriyle en kısa zamanda tekrar bir araya gelerek, Ukrayna pazarının Fethiyeli tarım üreticilerine ve özellikle domates ihracatçılarına açılması, bölgemizdeki balık çiftliklerinden Ukrayna’ya ihracat imkanları, Fethiye’ye daha fazla sayıda Ukraynalı turist çekilmesi, ilçemizdeki 1000’e yakın Ukraynalı misafirimizle Belediyemiz arasındaki işbirliğinin artırılması, Fethiye ile önemli Ukrayna kentleri arasında kardeş şehir protokollerinin imzalanması ve kültürel işbirliğinin sıkılaştırılması gibi konuları detaylandıracağız. Bir dahaki görüşmemizde başta Ticaret Odası olmak üzere, ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcilerinmizin de hazır bulunması, ilişkilerimizin geliştirilmesine büyük destek sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN