İstanbul'un yeni otobüsleri filoya katıldı: İşte yeni otobüsler...

İstanbul'un yeni otobüsleri filoya katıldı: İşte yeni otobüsler...

İETT, filosuna 13 yeni otobüs ekledi. Her biri 12 metre uzunluğunda ve 100 yolcu kapasiteli olan bu otobüsler, şoförlerin anlık duygu durum analizini yapabilme özelliği ve kaza uyarı donanımları ile donatılmış durumda.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), İstanbul'un yoğunlaşan toplu taşıma ihtiyacını karşılamak üzere filosuna 13 yeni otobüs ekledi. Bu yeni otobüsler, İETT'nin toplamda 150 yeni otobüs alımının ilk partisini oluşturuyor ve şu anda 55 yeni otobüs aktif hizmet veriyor.

YENİ OTOBÜSLERİN ÖZELLİKLERİ VE HİZMETE BAŞLADIKLARI HATLAR

12 metre uzunluğunda ve 100 yolcu kapasiteli bu yeni otobüsler, modern teknolojilerle donatılmış durumda. Araçlar, dijital kamera aynalar, anlık şoför duygu durum analizi, yolcu sayma sistemleri ve elektronik fren gibi özelliklerle güvenli ve konforlu bir yolculuk sunmayı amaçlıyor. Ayrıca, sürücü için görüş kameraları ve şoför kaza uyarı donanımları içeren telemetri sistemi gibi yenilikçi teknolojilerle donatılan bu otobüsler, yerli üretim olmalarıyla da dikkat çekiyor.

Habertürk'ün haberine göre; ilk etapta hizmete giren otobüsler, İstanbul'un Avrupa Yakası’nda çeşitli popüler güzergahlarda çalışmaya başladı. Bu hatlar arasında Kazlıçeşme - Eminönü (80), Cevatpaşa - Taksim (32T), Kazlıçeşme - Taksim (80T), Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa - Kazlıçeşme (85C), Çavuşpaşa - Zeytinburnu (MK97), Zeytinburnu - Kazlıçeşme (MR10), Kazlıçeşme - Topkapı (MR11), Cevatpaşa - Mecidiyeköy (32 M) ve Kuyumcukent - Yenikapı (31) bulunuyor.

İETT, önümüzdeki günlerde filoya eklenecek diğer yeni otobüslerin Avrupa Yakası'nın diğer bölgelerinde ve Anadolu Yakası'nda da hizmet vermeye başlamasını planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN