Ankaralılar istedi 2 bölge işaret edildi! Başkent tramvayına kavuşacak mı? İşte herkesin beklediği o cevap…

Ankaralılar istedi 2 bölge işaret edildi! Başkent tramvayına kavuşacak mı? İşte herkesin beklediği o cevap…

Nüfusu her geçen gün artan Başkent Ankara’da ulaşım ağında yapılacak yenilikler vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle nüfusun ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde trafiği rahatlatmak için tramvay talebi gelirken, herkesin merak ettiği sorunun yanıtı da belli oldu. Peki, başkent tramvayına kavuşacak mı? İşte cevabı…

Nüfusun en yoğun olduğu şehirlerimizden olan Ankara’da, yeni ulaşım ağları için çeşitli projelere imza atılırken şimdi de tramvay projesi gündemde. Son olarak Ankara’da Dikimevi-Mamak metrosu için proje hayata geçirilirken, tramvayın ne zaman geleceği de merak konusu oldu. Öyle ki günümüzde şehir içi ulaşımda tramvay hizmeti Ankara dışında neredeyse birçok şekilde aktif olarak kullanılıyor.

O 2 SEMTE YOĞUN TALEP SÜRÜYOR

Erzincan Medya’da yer alan habere göre, Ankara’da tramvay yapılması için özellikle 2 semt işaret ediliyor. Nüfusun ve yerleşimin yoğun olduğu bölgelerden olan Çankaya’nın Bahçelievler semti ve Etimesgut’un Eryaman semti tramvay talebinde önde geliyor.

ankaraya-tramvay.jpg

Eryaman’da etaplar arası ulaşımı, Bahçelievler’de ise caddeler arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak için bu beklenti oluşmuş durumda. Ancak, bu bölgeler için tramvay projesinin şuan için rafa kaldırıldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN