Acı biber yeme yarışması tatlı bir şekilde sona erdi

Acı biber yeme yarışması tatlı bir şekilde sona erdi

25.Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında gerçekleşen ‘’Acı Biber Yeme’’ Yarışması, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Jüri üyeliğini Belediye Başkanı Yardımcıları Erhan Gazi Kökçü, Evren Boncuk ve Osman Duran’ın yaptığı Acı Biber Yeme Yarışması’na 4’ü kadın, toplam 21 yarışmacı katıldı. Yarışmaya Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Demokrat Parti Kumluca İlçe Başkanı Ramazan Hoyrazlı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Kumlucalı katıldı.

Acı Biber Yarışmasında Renkli Anlar Yaşandı

21 yarışmacının kıyasıya yarıştığı Acı Biber Yarışmasında renkli anlar yaşandı. Kara Cahit (Cahit Karataş) ve Badi Mehmet (Mehmet Karakaya) sergiledikleri Acı Biber Yeme skeci ile izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Kumluca’nın yerel sanatçısı İbrahim Abay da sazının eşlik ettiği türküleriyle izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Yarışmacılar 3 Dakika İçerisinde Biberleri Yiyip Kıyasıya Yarışarak Ter Döktüler

İki etapta gerçekleşen yarışmada, 21 yarışmacı 3’er dakika içerisinde acı biberleri yemek için kıyasıya mücadele etti. Yarışmacılar, acı biberleri yemeye başladıktan sonra oldukça zorlu ve acılı dakikalar geçirerek birinci olmak için ter döktüler.

Yarışmanın Birincisi 323 gr Biber Yiyen Ahmet Gürhan Oldu

Jüri hassas terazisinde yapılan sonuçlara göre Acı Biber Yeme yarışmasının 1.si 323 gr biber yiyen Ahmet Gürhan, 2.si 310 gr biber yiyen Celal Demir ve 3.sü ise 306 gr biber yiyen Yetkin Tuncer oldu.

Dereceye Giren Yarışmacılara Ödülleri ve Madalyaları Takdim Edildi

Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu ve Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir; Acı Biber Yeme yarışmasının 1.si olan Ahmet Gürhan’a, 1.lik ödülü olan 7.500 tl ve madalyasını takdim ettikten sonra yarışmanın 2.si olan Celal Demir’e 5.000 tl ödül ve madalyasını ve yarışmanın 3.sü olan Yetkin Tuncer’e 2.500 tl ödülünü ve madalyasını takdim ettiler. Dereceye giren ve katılım sağlayan tüm yarışmacıları tebrik ederek teşekkür ettiler.

Yarışmamızı Çok Güzel Bir Katılımla Tamamladık

Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu: ‘’25.Tarım ve Seracılık çerçevesinde yaptığımız Acı biber Yarışmasını tamamladık. Güzel bir katılım oldu. Acılı ama güzel bir yarışma oldu. Buna rağmen yarışmamız, mutlu bir şekilde sonuçlandı. Kazanan yarışmacımızı tebrik ediyorum. Katılımcı misafirlerimize ve basın mensuplarımıza da teşekkür ediyorum.’’ dedi.

İlçemizde Çok Güzel Festival Etkinliklerimizi Gerçekleştiriyoruz

Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir: ‘’İlçemizde 1 hafta boyunca Tarım ve Seracılık Festivali programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bugün de Acı Biber Yeme Yarışmamızı düzenledik. İddialı olan yarışmacımız kazandı. Kendisini tebrik ediyorum. Bugün ve yarınki etkinliklerimizle bu güzel haftayı tamamlıyoruz. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere programlarımızda emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

Yarışmayı Kazanacağıma İnanıyordum

Acı Biber Yeme yarışmasının Birincisi Ahmet Gürhan, yaptığı konuşmasında: ‘’Zor bir yarışmaydı. Kazanacağıma inanıyordum. Etkinliğimizi hazırlayan Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN